Sanja Vulić

"Ataci na Kovačevića su ataci na cijeli srpski narod"

  • Извор: СРНА
  • 17.07.2022. 13:56

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da su ataci na savjetnika srpskog člana Predsjedništva BiH Radovana Kovačevića zbog njegovog stava da je neprihvatljiva kvalifikacija da se u Srebrenici desio genocid - ataci na srpski narod.

Vulićeva je rekla Srni da Srbi iz Republike Srpske pozivaju na suživot, praštanje i prosperitet, a da ljudi "ogoljeni u mržnji, poput predstavnika političkog, bošnjačkog Sarajeva to nikada neće shvatiti".

"Dio međunarodne zajednice zdušno im pomaže u širenju mržnje i netrpeljivosti - rekla je Vulićeva, komentarišući to što je inspektor Federalne uprave policije Ibro Bešlija pisao OHR-u i uputio pritužbu Tužilaštvu BiH koje je donijelo odluku o nesprovođenju istrage protiv Kovačevića.

U kom sistemu se inspektor, upitala je ona, kao u ovom slučaju Bešlija, bavi pojedinačnim slučajevima, te navela da nigdje na svijetu tako apsurdan primjer ne postoji.

Vulićeva tvrdi da je to još jedan u nizu dokaza da su kadrovi SDA infiltrirani u sve pore i institucije.

"Da postoji pravosudni sistem u BiH, službenik iz bilo koje službe se ne bi trebao oglasiti, ali u BiH ništa ne postoji, a pojedinci iz SDA, poput Ibre Bešlije, se trude da je i BiH sve manje", rekla je ona.

Vulićeva je istakla da je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko bio "hodajuća paradigma apsolutne propasti OHR-a" i osoba koja je svojim djelovanjem uništila i poslednju šansu za budućnost svih naroda u BiH.

"Јavnost je zaboravila da je Incko donosio odluke nakon što mu je iste šaputala na jastuku aktivistkinja SDA, čim su se njene kolege po čaršiji hvalile", rekla je Vulićeva.