Професор

Антић: Ако је у Сребреници био геноцид, онда је он почињен над Србима

  • Извор: СРНА
  • 25.04.2024. 20:22

Ако је у Сребреници био геноцид, онда је он почињен над српским народом, јер је тамо на најсвирепији начин убијено више од 3.500 Срба, укључујући дјецу жене и старце, изјавио је вечерас на Палама професор на Филозофском факултету у Нишу Дејан Антић.

Антић је рекао новинарима да је то био геноцид, јер су муслиманске оружане формације из Сребренице под командом Насера Орића имале намјеру да један народ у потпуности елиминишу.

"Заиста је накарадно и смијешно причати о некаквом српском геноциду у Сребрници. Вјерујем да ће се цивилизована Европа ускоро стидјети свих таквих прича", нагласио је Антић.


Вучић: Борба Србије против резолуције о Сребреници произвела велику нервозу

Вучић: Борба Србије против резолуције о Сребреници произвела велику нервозу

Он је истакао да су Срби јуначки народ који ниједан рат на Балкану није започео.

"Те 1913. године Бугари су напали српске положаје, а 1914. године Аустроугарска је једва чекала да стави омчу српском народу и да Срба више не буде. Тако је и 6. априла 1941. године, без објаве рата, бомбардован Београд и остали српски градови. Срби су Републику Српску створили у миру 9. јануара 1992. године. Тада није било оружаних и ратних сукоба на територији БиХ", подсјетио је Антић.


Одгођено гласање о резолуцији о Сребреници

Одгођено гласање о резолуцији о Сребреници

Антић је нагласио да су Срби слободарски народ који воли, поштује и чува мир, али се исто тако никада неће одрећи своје слободе и прихватити наратив о геноцидном народу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)