Министар финансија и трезора

Амиџић: Већи прилив средстава за Српску од индиректних пореза

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2023. 20:44

Министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић каже за АТВ да је посао утврђивања привремених коефицијената за расподјелу прихода с јединственог рачуна морао бити урађен, а да којим случајем нису усвојили коефицијенте до краја године Република Српска би добила мање него што јој припада по крајњој потрошњи.

Он је поручио да му је драго да је министар финансија Федерације БиХ Тони Краљевић имао довољно снаге да политику стави на једну страну, а економску реалност на другу.

Амиџић истиче да ће се састанци представника Републике Српске у заједничким институцијама наставити, јер је то важно за размјену мишљења и утврђивање начина на који ће заштитити интересе Републике Српске.

Говорећи о трошковима, министар финансија и трезора истиче да БиХ мора да их коригује, односно смањи у односу на ову годину.

"За 2024. годину недостаје 37 милиона КМ, али ако ћемо се понашати одговорно то су мали износи који се кроз штедњу могу намирити".

Амиџић још једном није оправдао захтјев министра одбране у СМ Зукана Хелеза који се односи на издвајање за наоружавање ОС БиХ, те сматра да Министарство одбране треба да иде у правцу тога да буде сервис грађанима у случају елементарних непогода и слично.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: