Министар финансија и трезора

Амиџић: Наша обавеза је да заувијек сачувамо сјећање на све страдале и прогнане, као и на патње које су прошли

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2024. 17:04

Са тугом и пијететом сјећамо се 29 година од операције 'Олуја', која је заувијек промијенила животе српског народа у Хрватској. Август 1995. године остао је уписан у нашу колективну свијест као вријеме погрома, када је више од 250.000 Срба било приморано да напусти своје домове, а хиљаде невиних су изгубиле животе или су нестале, написао је на свом Инстаграм налогу министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић.

- Запаљено је, опљачкано и уништено око 40.000 објеката. Република Српска обиљежава овај болни јубилеј, јер су посљедице ове трагедије дубоко урезане у наш идентитет и памћење. Наша обавеза је да заувијек сачувамо сјећање на све страдале и прогнане, као и на патње које су прошли. О овим трагичним догађајима морамо увијек причати, како би генерације које долазе разумјеле колико је важно чувати мир - написао је Амиџић, те додао:

- Инсистирамо на правди за жртве и никада нећемо престати да тражимо одговорност за злочине који су почињени током и након 'Олује'. Залажемо се за то да се правда задовољи и да свијет чује истину о страдањима српског народа - навео је Амиџић.

Нека вјечно живи сјећање на наше страдалнике, а њихова жртва нека буде подстријек да се такво нешто никада и нигдје не понови, закључио је министар финансија и трезора. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм