Ministar finansija i trezora

Amidžić: Naša obaveza je da zauvijek sačuvamo sjećanje na sve stradale i prognane, kao i na patnje koje su prošli

  • Izvor: ATV
  • 03.08.2024. 17:04

Sa tugom i pijetetom sjećamo se 29 godina od operacije 'Oluja', koja je zauvijek promijenila živote srpskog naroda u Hrvatskoj. Avgust 1995. godine ostao je upisan u našu kolektivnu svijest kao vrijeme pogroma, kada je više od 250.000 Srba bilo primorano da napusti svoje domove, a hiljade nevinih su izgubile živote ili su nestale, napisao je na svom Instagram nalogu ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić.

- Zapaljeno je, opljačkano i uništeno oko 40.000 objekata. Republika Srpska obilježava ovaj bolni jubilej, jer su posljedice ove tragedije duboko urezane u naš identitet i pamćenje. Naša obaveza je da zauvijek sačuvamo sjećanje na sve stradale i prognane, kao i na patnje koje su prošli. O ovim tragičnim događajima moramo uvijek pričati, kako bi generacije koje dolaze razumjele koliko je važno čuvati mir - napisao je Amidžić, te dodao:

- Insistiramo na pravdi za žrtve i nikada nećemo prestati da tražimo odgovornost za zločine koji su počinjeni tokom i nakon 'Oluje'. Zalažemo se za to da se pravda zadovolji i da svijet čuje istinu o stradanjima srpskog naroda - naveo je Amidžić.

Neka vječno živi sjećanje na naše stradalnike, a njihova žrtva neka bude podstrijek da se takvo nešto nikada i nigdje ne ponovi, zaključio je ministar finansija i trezora. 

Pratite nas i putem Vibera