Министар финансија и трезора

Амиџић: Ако се пређе на привремено финансирање уштедјеће се више од 37 милиона КМ

  • Извор: СРНА
  • 20.10.2023. 14:28

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић изјавио је данас да ће у случају преласка на привремено финансирање, јер у буџету заједничких институција недостаје 37 милиона КМ, бити уштеђено више од тога.

- Привремено финансирање је одлука која се доноси унутар Министарства финансија и трезора и биће предложено тако да ће бити уштеђено не само тих 37 милиона КМ, него и више - рекао је Амиџић новинарима у Бијељини.

Амиџић је напоменуо да министарства у Савјету министара и буџетски корисници нису послушали његов захтјев да штеде.

- Исто тако ни ја нећу слушати њих. Буџет ће бити усвојен или са мањком од тих 37 милиона КМ или ће се прећи на привремено финансирање - рекао је Амиџић новинарима у Бијељини.

Према његовим ријечима, није само Комисија за концесије потрошила милион КМ, већ коштају и агенције за полицијску подршку, за форензичка вјештачења и истраживања, за унапређење страних инвестиција, за високо образовање, за средње, основно и предшколско образовање, за информисање и Фонд за повратак.

Он је додао да не каже да ту нису запослени стручни људи, али исто тако они тренутно не раде свој посао јер те институције никада нису профункционисале.

- Мој је утисак и да неће. Замислите сада да једна таква агенција која није ни профункционисала тражи повећање буџета - рекао је Амиџић.

Он је подсјетио да долази из Републике Српске и да је од сваке марке која се потроши унутар заједничких институција 35 фенинга из Републике Српске.

Амиџић је раније рекао да у буџету БиХ недостаје 37 милиона КМ и позвао је заједничке институције да штеде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.