Дају новац за изборе

Амерички новац ЦИК-у доказ да БиХ није самостална

  • Извор: АТВ
  • 07.08.2024. 19:15

Влада САД-а издвојиће пола милиона долара за Централну изборну комисију БиХ. Све то са објашњењем да би се спровели поштени и фер избори. Како Американци могу учествовати у било чему а да се сматра фер и поштеним, многи се са правом питају.

Желе, кажу, да припреме БиХ за нове технологије у изборном процесу. Исте оне које је наметнуо Кристијан Шмит.  Поштено је једино то што овај пут бар јавно признају да се мијешају у изборни процес у БиХ, кажу СНСД-у. 

„Једино што је похвално је да су признали отворено да то раде за разлику од претходних гдје су силни новац послали у БиХ тзв. заштитницима људских права, невладиним организацијама и они најбоље знају колико је уложено уложено у саботирање побједе Милорада Додика. Знају то и они који данас имају сјајно брендиране пословне просторе, визуале, плаћају скупе пословне просторе за своје странке а не знамо како, имајући у виду да се ради о инстант странкама“, рекла је Сања Вулић, потпредсједник СНСД-а.

Долари који ће се слити у ЦИК су доказ да БиХ није ни самостална нити независна. Још један је то доказ да се тежи да БиХ постане протекторат, још је апсурдније што се тако нешто дешава 59 дана пред избора, каже Љубиша Ћосић.

 „Мислим да је то незабиљежен случај било гдје, у ствари, сигурно да има у неким земљама које нису близу демократије као што би требало да буде у БиХ са Федерацијом и Републиком Српском, мени је то жалосно, то показује да смо као земља неодрживи а ако смо неодрживи то показује да ћемо се распасти“, сматра Љубиша Ћосић, члан Предсједништва СНСД-а.

Никакви транспарентни избори ниси циљ Американцима а још мање ЦИК-у. Циљ су само што лошији изборни резултати СНСД-а, поручују из ове странке. Што су у ЦИК-у и доказали у најновијем случају када су сами изабрали делегата из Републике Српске и тако прекројили изборну вољу грађана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)