Daju novac za izbore

Američki novac CIK-u dokaz da BiH nije samostalna

  • Izvor: ATV
  • 07.08.2024. 19:15

Vlada SAD-a izdvojiće pola miliona dolara za Centralnu izbornu komisiju BiH. Sve to sa objašnjenjem da bi se sproveli pošteni i fer izbori. Kako Amerikanci mogu učestvovati u bilo čemu a da se smatra fer i poštenim, mnogi se sa pravom pitaju.

Žele, kažu, da pripreme BiH za nove tehnologije u izbornom procesu. Iste one koje je nametnuo Kristijan Šmit.  Pošteno je jedino to što ovaj put bar javno priznaju da se miješaju u izborni proces u BiH, kažu SNSD-u. 

„Jedino što je pohvalno je da su priznali otvoreno da to rade za razliku od prethodnih gdje su silni novac poslali u BiH tzv. zaštitnicima ljudskih prava, nevladinim organizacijama i oni najbolje znaju koliko je uloženo uloženo u sabotiranje pobjede Milorada Dodika. Znaju to i oni koji danas imaju sjajno brendirane poslovne prostore, vizuale, plaćaju skupe poslovne prostore za svoje stranke a ne znamo kako, imajući u vidu da se radi o instant strankama“, rekla je Sanja Vulić, potpredsjednik SNSD-a.

Dolari koji će se sliti u CIK su dokaz da BiH nije ni samostalna niti nezavisna. Još jedan je to dokaz da se teži da BiH postane protektorat, još je apsurdnije što se tako nešto dešava 59 dana pred izbora, kaže Ljubiša Ćosić.

 „Mislim da je to nezabilježen slučaj bilo gdje, u stvari, sigurno da ima u nekim zemljama koje nisu blizu demokratije kao što bi trebalo da bude u BiH sa Federacijom i Republikom Srpskom, meni je to žalosno, to pokazuje da smo kao zemlja neodrživi a ako smo neodrživi to pokazuje da ćemo se raspasti“, smatra Ljubiša Ćosić, član Predsjedništva SNSD-a.

Nikakvi transparentni izbori nisi cilj Amerikancima a još manje CIK-u. Cilj su samo što lošiji izborni rezultati SNSD-a, poručuju iz ove stranke. Što su u CIK-u i dokazali u najnovijem slučaju kada su sami izabrali delegata iz Republike Srpske i tako prekrojili izbornu volju građana.

Pratite nas i putem Vibera