Без одговора

Амбасада САД-а не одговара гдје је новац америчких грађана

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 19:10

Рано јутрос упитали смо хоће ли САД дати потпуну листу свих НВО, медија, политичких и друштвених активиста, као и научника који су били или су тренутно на платним листама Америчке владе? Имала је амбасада времена да одговори или бар демантује наше питање о своти новца који Америчка влада троши на прекрајање воље бирача и утицај на резултате овогодишњих локалних избора у Републици Српској.

Подсјетили смо америчку администрацију и на Бечку конвенцију о дипломатским односима из 1961. Није одговорено  да ли Марфи свјесно или несвјесно крши члан Конвенције који забрањује стицање новчане користи од дипломатске функције. 

Не чуди што америчком амбасадору посебно смета  најава усвајања закона о страном финансирању, по којем се утицај на невладине организације не би могао сакрити. И без тог закона јасно је да је у  НВО сектор инкасирано чак 80 милиона америчког новца у циљу борбе против руског утицаја у Републици Српској и БиХ. То су бар показали извјештаји Стејт Департмента. У чијим рукама је заправо завршио тај новац упитао је америчког амбасадора и предсједник Републике Српске Милорад Додик, јер је, веза Републике Српске са Русијом све јача и јача. 

Ућутала је америчка амбасада и на питања о новцу од продаје умјетничких дјела Хантера Бајдена и о именима појединаца који су купили наводну умјетност млађег Бајдена. 

Да ли је Марфи или неко од чланова његове породице учествовао у спорној куповини како би се дочепао позиције амбасадора?

Зашто америчку амбасаду толико боле оваква питања? Да ли им и наша телевизија смета због својих питања? Грађани Републике Српске наслућују одговоре на њих, али америчког амбасадора подсјетили смо и на обавезу према грађанима Америке да им каже колико штету су они претрпјели због пореских и других финансијских злочина које је починила породица Бајден.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм