Сарајево

Амбасада Русије: Разлог нестабилности није једна особа, него озлоглашена међународна заједница

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2024. 12:09

Амбасада Руске Федерације у БиХ саопштила је да је погрешна америчка теза да је разлог нестабилности у БиХ конкретна особа, а не озлоглашена међународна заједница.

Из Амбасаде Русије су истакли да је Вашингтон монополизовао улогу међународног фактора у БиХ када је претворио објективног и непристрасног учесника процеса јачања мира и стабилности у БиХ у оруђе својих себичних неоколонијалних тежњи због чега, упркос својим ласкавим говорима и демонстрираној бризи, не може бити "доказани пријатељ".

"Чим нека земља престаје да представља за Американце политичку сврсисходност, као и да доноси комерцијалну корист од више милијарди долара, они је остављају без жаљења. То се показало на примјеру Авганистана. То ће се показати на примјеру Украјине", навели су у овом дипломатском представништву.


Вулић: Рамо има присталица колико може билдера да стане на једну фотографију

Вулић: Рамо има присталица колико може билдера да стане на једну фотографију

Из Амбасаде су истакли да је јуче свјетска заједница постала свједок још једног срамотног потеза Сједињених Држава након што је Вашингтон у Савјету безбједности УН блокирао пријем Палестине у УН, а да би себи направили алиби подржавају незаконито самопроглашено Косово и подстичу сукоб у БиХ.

"Буквално `својим бајонетима` гурају нелегитимног преваранта. Политизоване и једностране судске пресуде користе као инструмент за демонизацију једног конститутивног народа БиХ и за манипулацију другим конститутивним народом БиХ. Ова манипулација је још више ђаволија, јер задире у дубоко укоријењене осјећаје бола и рањивости настале као резултат трагичних догађаја прошлости", нагласили су из Амбасаде.

Зато је, кажу, погрешна америчка теза да је разлог нестабилности у БиХ конкретна особа, а не озлоглашена међународна заједница.


Усвојен Изборни закон Републике Српске

Усвојен Изборни закон Републике Српске

Из амбасаде Русије позвали су политичке снаге здравог разума у БиХ да одбаце наду у "западне Данајце".

"Само дијалог унутар БиХ је у стању да осигура такве договоре који ће служити као основ за јачање мира и стабилности, превазилажење узајамних страхова и бојазни, стварање таквих услова у којима ће БиХ постати пожељна отаџбина за све њене народе и грађане", поручили су из Амбасаде Руске Федерације. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина