По објављеном регулационом плану

Зграда умјесто парка на Купусишту, Бањалучани бијесни

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2024. 19:19

Заборавите на Купусиште као парк који је који је требао да остане зелена оаза у центру града. По објављеном регулационом плану, ту ће да се прави солитер од десет спратова.

Бањалучани су бијесни а онима који су осмислили ову превару поручују:

"- Биће буне, ја ћу подићи буну. Ми ћемо ратовати због тога, ево ово не дамо, не дамо, ја овдје 35 година станујем и ово је мени све што имам.

- Небитно да ли је Купусиште у питању, овдје једноставно небодер није естетски, са било којег становишта не одговара, то посебно да сваком граду треба зеленила.

- То је страшно, не бих никад рекла да пристајем на то, па гдје ће дјеца и гдје ће људи, мислим толике године у овој околини имамо само тај један парк", кажу Бањалучани.

А ништа није било лоше у томе да се, по ранијим најава Драшка Станивуковића, ту направи "Ћирилични парк". Постојећи би се преуредио и украсио са 30 креативно осмишљених азбучних слова. Добра идеја је била и та да су Бањалучани могли да постану "задужбинари" парка тако што би инвестирали у једно од слова. 

Али, након те најаве зимус, градоначелник се ућутао, а богами, није проговарао ни када је објављен регулациони план за тај дио града. Ућутали су се и он и његови мудри савјетници. Градски парламент у тај план није имао увид.

"Жао ми је што морам да констатујем, али опет нас је Драшко Станивуковић и нас и грађане Бањалуке преварио тиме што је упутио иницијативу за промјену регулационог плана и томе што жели само да погодује крупном капиталу у Бањалуци", каже Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Нинковић тврди да је Станивуковић, са инвеститором, договорио замјену градског земљишта. Шта они који су ово осмислили имају да кажу, то ћемо вам саопштити када нам одговоре на упит. Данас смо их питали али, као што видите, одговора нема. Ако не одговоре нама, мораће Бањалучанима, и то врло брзо, јер их је ова одлука разбјеснила.

Уколико се обистине најновије измјене регулационог плана за овај дио града, биће то још један парк који је забетониран за вријеме мандата актуелног градоначелника. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.