Po objavljenom regulacionom planu

Zgrada umjesto parka na Kupusištu, Banjalučani bijesni

  • Izvor: ATV
  • 18.05.2024. 19:19

Zaboravite na Kupusište kao park koji je koji je trebao da ostane zelena oaza u centru grada. Po objavljenom regulacionom planu, tu će da se pravi soliter od deset spratova.

Banjalučani su bijesni a onima koji su osmislili ovu prevaru poručuju:

"- Biće bune, ja ću podići bunu. Mi ćemo ratovati zbog toga, evo ovo ne damo, ne damo, ja ovdje 35 godina stanujem i ovo je meni sve što imam.

- Nebitno da li je Kupusište u pitanju, ovdje jednostavno neboder nije estetski, sa bilo kojeg stanovišta ne odgovara, to posebno da svakom gradu treba zelenila.

- To je strašno, ne bih nikad rekla da pristajem na to, pa gdje će djeca i gdje će ljudi, mislim tolike godine u ovoj okolini imamo samo taj jedan park", kažu Banjalučani.

A ništa nije bilo loše u tome da se, po ranijim najava Draška Stanivukovića, tu napravi "Ćirilični park". Postojeći bi se preuredio i ukrasio sa 30 kreativno osmišljenih azbučnih slova. Dobra ideja je bila i ta da su Banjalučani mogli da postanu "zadužbinari" parka tako što bi investirali u jedno od slova. 

Ali, nakon te najave zimus, gradonačelnik se ućutao, a bogami, nije progovarao ni kada je objavljen regulacioni plan za taj dio grada. Ućutali su se i on i njegovi mudri savjetnici. Gradski parlament u taj plan nije imao uvid.

"Žao mi je što moram da konstatujem, ali opet nas je Draško Stanivuković i nas i građane Banjaluke prevario time što je uputio inicijativu za promjenu regulacionog plana i tome što želi samo da pogoduje krupnom kapitalu u Banjaluci", kaže Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Ninković tvrdi da je Stanivuković, sa investitorom, dogovorio zamjenu gradskog zemljišta. Šta oni koji su ovo osmislili imaju da kažu, to ćemo vam saopštiti kada nam odgovore na upit. Danas smo ih pitali ali, kao što vidite, odgovora nema. Ako ne odgovore nama, moraće Banjalučanima, i to vrlo brzo, jer ih je ova odluka razbjesnila.

Ukoliko se obistine najnovije izmjene regulacionog plana za ovaj dio grada, biće to još jedan park koji je zabetoniran za vrijeme mandata aktuelnog gradonačelnika. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.