Бањалука

Жељезнице демантовале Станивуковића: Чека се да испуните обавезе

  • Извор: Агенције
  • 11.02.2024. 15:28

Жељезнице Републике Српске демантовале су наводе градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да је Град финансијски учествовао у модернизацији пружних прелаза у Приштинској и у Подгоричкој улици.

"Осигурање путног прелаза 'Залужани' је самостални пројекат Жељезница Републике Српске, који је завршен 2023. године, а чија укупна вриједност износи пола милиона конвертибилних марака, финансиран је искључиво из властитих средстава Жељезница Републике Српске. Град Бањалука није финансијски учествовао у овом пројекту. Жељезнице Републике Српске су током 2022. године потписале споразум са градом Бањалука о осигурању путног прелаза 'Подгоричка', као и укидању два неусловна путна прелаза на подручју Бањалуке за шта је Град Бањалука планирао финансијска средства", навели су из јавног предузећа.

Додали су да су све своје обавезе из овог споразума испуниле.


Прољеће или ипак зима: Познати метеоролог објавио прогнозу до марта

Прољеће или ипак зима: Познати метеоролог објавио прогнозу до марта

"Чека се да своје обавезе испуни и Град Бањалука, како би се кренуло у реализацију планираних активности. Искрено нам је жао ако градоначелник Бањалуке превасходно од стране својих служби, није адекватно информисан о свим активностима, те је брзоплето изашао са овом заиста неистинитом информацијом, која нажалост унижава залагање и настојање Жељезница Републике Српске које унапређење, модернизацију и подизање вишег нивоа безбједности на путним прелазима, реализују у складу са финансијским могућностима и планом активности на повећању безбједности одвијања друмског и жељезничког саобраћаја преко путних прелаза", навели су.

Додали су и да је квар на електронском уређају осигурања путног прелаза 'Залужани', који је узрокован ванредним догађајем и бахатим понашањем возача друмског возила, отклоњен брзом реакцијом надлежних служби Жељезница Републике Српске и пуштен у редован рад у понедјељак, 5. фебруара.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)