Banjaluka

Željeznice demantovale Stanivukovića: Čeka se da ispunite obaveze

  • Izvor: Agencije
  • 11.02.2024. 15:28

Željeznice Republike Srpske demantovale su navode gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je Grad finansijski učestvovao u modernizaciji pružnih prelaza u Prištinskoj i u Podgoričkoj ulici.

"Osiguranje putnog prelaza 'Zalužani' je samostalni projekat Željeznica Republike Srpske, koji je završen 2023. godine, a čija ukupna vrijednost iznosi pola miliona konvertibilnih maraka, finansiran je isključivo iz vlastitih sredstava Željeznica Republike Srpske. Grad Banjaluka nije finansijski učestvovao u ovom projektu. Željeznice Republike Srpske su tokom 2022. godine potpisale sporazum sa gradom Banjaluka o osiguranju putnog prelaza 'Podgorička', kao i ukidanju dva neuslovna putna prelaza na području Banjaluke za šta je Grad Banjaluka planirao finansijska sredstva", naveli su iz javnog preduzeća.

Dodali su da su sve svoje obaveze iz ovog sporazuma ispunile.


Proljeće ili ipak zima: Poznati meteorolog objavio prognozu do marta

Proljeće ili ipak zima: Poznati meteorolog objavio prognozu do marta

"Čeka se da svoje obaveze ispuni i Grad Banjaluka, kako bi se krenulo u realizaciju planiranih aktivnosti. Iskreno nam je žao ako gradonačelnik Banjaluke prevashodno od strane svojih službi, nije adekvatno informisan o svim aktivnostima, te je brzopleto izašao sa ovom zaista neistinitom informacijom, koja nažalost unižava zalaganje i nastojanje Željeznica Republike Srpske koje unapređenje, modernizaciju i podizanje višeg nivoa bezbjednosti na putnim prelazima, realizuju u skladu sa finansijskim mogućnostima i planom aktivnosti na povećanju bezbjednosti odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja preko putnih prelaza", naveli su.

Dodali su i da je kvar na elektronskom uređaju osiguranja putnog prelaza 'Zalužani', koji je uzrokovan vanrednim događajem i bahatim ponašanjem vozača drumskog vozila, otklonjen brzom reakcijom nadležnih službi Željeznica Republike Srpske i pušten u redovan rad u ponedjeljak, 5. februara.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.