Начињена штета

Због Станивуковићевог хира: Град Бањалука мора ресторану Калдрма да плати 54 хиљаде марака

  • 18.09.2024. 09:00

Град Бањалука због начињене штете мора да плати више од 54 хиљаде марака ресторану Калдрма.

Окружни привредни суд је прошле седмице пресудио да толико са затезним камата треба да износи накнада за седмодневно незаконито затварање и забрану рада овог ресторана у октобру 2021. године. Град је дужан да Калдрми, коју су комунални полицајци затворили само неколико сати након отварања, плати и више од 10 хиљада марака трошкова парничног поступка.

Буџет тако остаје без значајних средстава због незаконитих одлука градоначелника Драшка Станивуковића, а које су потврђене и ранијом пресудом Окружног суда у Бањалуци.

Грбић поднио кривичну пријаву против градоначелника: Станивуковићу, срам те било!

Грбић поднио кривичну пријаву против градоначелника: Станивуковићу, срам те било!

Станивуковић је у протекле скоро три године игнорисао јасне судске одлуке и умјесто да поништи рјешење комуналне полиције, због неправилно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, градоначелник је поново налагао да утврде чињенично стање. Такав поступак је у пресуди оцјењен као правни нонсенс, лишен сваког разумног смисла и правне сигурности, јер су градске власти 2022. године допуњавале записник по свом нахођењу и поново на папиру затвориле угоститељски објекат као да је 2021. година.

На сву срећу суд више није дозволио Станивуковићу да уводи свој времеплов, па је прошле године пресјекао и у цјелости обуставио поступак који је Град упорно водио против Калдрме. Посљедњом пресудом уважена је тужба ресторана којом је тражио да му се надокнади начињена штета.

Лазић о Станивуковићу: Само због става људима давао отказе, изиграо је народ

Лазић о Станивуковићу: Само због става људима давао отказе, изиграо је народ

"Јасно је да је тужени предузимањем штетних радњи из своје надлежности нанио тужиоцу материјалну штету незаконитим затварањем објекта ‘Калдрма 1929’ д.о.о. Бањалука. Предузетим штетним радњама тужени је такође спријечио тужиоца у остваривању добити", наводи се у пресуди Окружног привредног суда у Бањалуци.

Из ресторана „Калдрма 1929“ истичу да су овим дефинитивно потврђена сва њихова ранија настојања да докажу како је катанац на овај ресторан стављен без било каквог разлога, само због хира градоначелника Станивуковића.

"Надамо се да ће сада када је јасно утврђена висина штете која је настала незаконитим понашањем градских власти и наше кривичне пријаве за такво поступање што прије добити епилог. Мислимо да смо, након три године борбе на суду, и другим колегама угоститељима показали да не треба поклекнути и остати нијем на незаконито понашање комуналне полиције", наводи менаџмент тог ресторана, преноси БЛ портал.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?