Načinjena šteta

Zbog Stanivukovićevog hira: Grad Banjaluka mora restoranu Kaldrma da plati 54 hiljade maraka

  • 18.09.2024. 09:00

Grad Banjaluka zbog načinjene štete mora da plati više od 54 hiljade maraka restoranu Kaldrma.

Okružni privredni sud je prošle sedmice presudio da toliko sa zateznim kamata treba da iznosi naknada za sedmodnevno nezakonito zatvaranje i zabranu rada ovog restorana u oktobru 2021. godine. Grad je dužan da Kaldrmi, koju su komunalni policajci zatvorili samo nekoliko sati nakon otvaranja, plati i više od 10 hiljada maraka troškova parničnog postupka.

Budžet tako ostaje bez značajnih sredstava zbog nezakonitih odluka gradonačelnika Draška Stanivukovića, a koje su potvrđene i ranijom presudom Okružnog suda u Banjaluci.

Grbić podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika: Stanivukoviću, sram te bilo!

Grbić podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika: Stanivukoviću, sram te bilo!

Stanivuković je u protekle skoro tri godine ignorisao jasne sudske odluke i umjesto da poništi rješenje komunalne policije, zbog nepravilno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, gradonačelnik je ponovo nalagao da utvrde činjenično stanje. Takav postupak je u presudi ocjenjen kao pravni nonsens, lišen svakog razumnog smisla i pravne sigurnosti, jer su gradske vlasti 2022. godine dopunjavale zapisnik po svom nahođenju i ponovo na papiru zatvorile ugostiteljski objekat kao da je 2021. godina.

Na svu sreću sud više nije dozvolio Stanivukoviću da uvodi svoj vremeplov, pa je prošle godine presjekao i u cjelosti obustavio postupak koji je Grad uporno vodio protiv Kaldrme. Posljednjom presudom uvažena je tužba restorana kojom je tražio da mu se nadoknadi načinjena šteta.

Lazić o Stanivukoviću: Samo zbog stava ljudima davao otkaze, izigrao je narod

Lazić o Stanivukoviću: Samo zbog stava ljudima davao otkaze, izigrao je narod

"Jasno je da je tuženi preduzimanjem štetnih radnji iz svoje nadležnosti nanio tužiocu materijalnu štetu nezakonitim zatvaranjem objekta ‘Kaldrma 1929’ d.o.o. Banjaluka. Preduzetim štetnim radnjama tuženi je takođe spriječio tužioca u ostvarivanju dobiti", navodi se u presudi Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Iz restorana „Kaldrma 1929“ ističu da su ovim definitivno potvrđena sva njihova ranija nastojanja da dokažu kako je katanac na ovaj restoran stavljen bez bilo kakvog razloga, samo zbog hira gradonačelnika Stanivukovića.

"Nadamo se da će sada kada je jasno utvrđena visina štete koja je nastala nezakonitim ponašanjem gradskih vlasti i naše krivične prijave za takvo postupanje što prije dobiti epilog. Mislimo da smo, nakon tri godine borbe na sudu, i drugim kolegama ugostiteljima pokazali da ne treba pokleknuti i ostati nijem na nezakonito ponašanje komunalne policije", navodi menadžment tog restorana, prenosi BL portal.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.