Вртић

Зашто граду смета повећање плата запослених у "Звјездици"

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2024. 20:02

Зар немамо право на боље? Питају ово из бањалучког вртића "Звјездица" Градску управу која тврде, не подржава повећање плата запослених јер је на основу тога повећана цијена услуге боравка дјеце у овој предшколској установи.

Неосновано нисмо поскупјели, поручују граду. Тек када цијена јавног вртића буде испод 450 марака, колико је тренутно у "Звјездици", тек онда, кажу, град има право да се запита да ли је цијена оправдана. Повећањем, плате, додају добили су додатну мотивацију да родитељима и дјеци обезбиједе још боље услове и услуге.

Осим тога родитељи су, кажу о цијени обавијештени на вријеме. 

- Зашто немамо право на изједначавање, зашто немамо право на боље. Ми желимо да живимо у овом граду у овој држави, просто доводимо се у питање зашто је нама мјесто овдје. Имамо један проблем са дјецом наших родитеља који су предали захтјев за субвенцију у мјесецу јулу добили смо одговор да ће се основати комисија која ће одлучивати да ли су та дјеца заслужила субвенцију или не - каже Милица Дележан, васпитач у вртићу "Звјездица".

Какво је то питање, питају и родитељи Градску управу. Субвенције за јавне вртиће знатно су веће него за приватне. Било је покушаја да се и то ријеши са градом али на покушајима су остали. Родитељи упозоравају да васпитачи не смију бити предмет расправе и да им се морају обезбиједити што бољи услови за рад. 

- Ја као самохрана мајка сам имала велику подршку васпитача и неко ко може да се ослони на васпитаче који су овдје изузетно квалитетни. Од укупног времена које имате у току дана од пола осам до пола пет своје дијете оставите и да будете сигурни да је безбједно, збринуто, да се о њему пази на адекватан начин да проводи квалитетно вријеме и учи све што је потребно мислим да такав приступ заиста нема цијену - истиче Данка Игњатовић, родитељ.

„Рат“ Градске управе и приватног вртића "Звјездица" не престаје мјесецима, због повећања цијене смјештаја дјеце у овом вртићу.

За коментар смо данас звали и градоначелника Драшка Станивуковића али се на наше позиве није јављао. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:55 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:25 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:25 Филм

    ''''Филм

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм