Vrtić

Zašto gradu smeta povećanje plata zaposlenih u "Zvjezdici"

  • Izvor: ATV
  • 03.08.2024. 20:02

Zar nemamo pravo na bolje? Pitaju ovo iz banjalučkog vrtića "Zvjezdica" Gradsku upravu koja tvrde, ne podržava povećanje plata zaposlenih jer je na osnovu toga povećana cijena usluge boravka djece u ovoj predškolskoj ustanovi.

Neosnovano nismo poskupjeli, poručuju gradu. Tek kada cijena javnog vrtića bude ispod 450 maraka, koliko je trenutno u "Zvjezdici", tek onda, kažu, grad ima pravo da se zapita da li je cijena opravdana. Povećanjem, plate, dodaju dobili su dodatnu motivaciju da roditeljima i djeci obezbijede još bolje uslove i usluge.

Osim toga roditelji su, kažu o cijeni obaviješteni na vrijeme. 

- Zašto nemamo pravo na izjednačavanje, zašto nemamo pravo na bolje. Mi želimo da živimo u ovom gradu u ovoj državi, prosto dovodimo se u pitanje zašto je nama mjesto ovdje. Imamo jedan problem sa djecom naših roditelja koji su predali zahtjev za subvenciju u mjesecu julu dobili smo odgovor da će se osnovati komisija koja će odlučivati da li su ta djeca zaslužila subvenciju ili ne - kaže Milica Deležan, vaspitač u vrtiću "Zvjezdica".

Kakvo je to pitanje, pitaju i roditelji Gradsku upravu. Subvencije za javne vrtiće znatno su veće nego za privatne. Bilo je pokušaja da se i to riješi sa gradom ali na pokušajima su ostali. Roditelji upozoravaju da vaspitači ne smiju biti predmet rasprave i da im se moraju obezbijediti što bolji uslovi za rad. 

- Ja kao samohrana majka sam imala veliku podršku vaspitača i neko ko može da se osloni na vaspitače koji su ovdje izuzetno kvalitetni. Od ukupnog vremena koje imate u toku dana od pola osam do pola pet svoje dijete ostavite i da budete sigurni da je bezbjedno, zbrinuto, da se o njemu pazi na adekvatan način da provodi kvalitetno vrijeme i uči sve što je potrebno mislim da takav pristup zaista nema cijenu - ističe Danka Ignjatović, roditelj.

„Rat“ Gradske uprave i privatnog vrtića "Zvjezdica" ne prestaje mjesecima, zbog povećanja cijene smještaja djece u ovom vrtiću.

Za komentar smo danas zvali i gradonačelnika Draška Stanivukovića ali se na naše pozive nije javljao. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: