За све криве Градску управу

Водовод у Рацунама свечано пуштен у рад, мјештани без воде

  • 05.08.2024. 19:22

У петак на, Светог Илију, градоначелник Драшко Станивуковић, свечано је пустио воду мјештанима Рацуна на Мањачи.

"Моја прва ријеч је била да ће овдје бити вода, ево и би вода", каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке. 

Али, не за дуго. Мјештани причају да су преварени, јер вода је стигла до једне куће у селу. Домаћин Дарко Станетић прича да се са супругом довија на разне начине да обезбједи воду за њихово шесторо дјеце и пуну шталу стоке. Каже да су преварени јер вода до њих није дошла. 

"Драшко Станивуковић, је дошао ту у петак и рекао да је пустио воду, одвукао је горе три цистерне воде у базен на врх села. Замазују овим људима очи. И тај прикључак што је направио, направио човјеку који не живи овдје. Само једна човјек је добио, они не живе ту, није старосједилац, он је викендаш човјек. Дође викендом. Како на који начин, не знам, цијело село остало нема воде. Мучимо се, патимо се. ", каже Дарко Станетић, село Рацуне на Мањачи. 

За моју патњу и имам ли воде градоначелник Станивуковић више не пита. Када сам му требао, он и његови сарадници звали су ме по неколико пута, каже огорчени Јеленко Тешановић, ратни-војни инвалид.. 

"Да сам знао шта ће бити, прије четири године ходао сам овдје са њим по Рацунама у вези воде, мислио сам да ће он то да одради, али није. Он зна да сам имао проблем што сам са њим ходао. За ове четири године никада ме није примио пет минута од октобра мјесеца кад је постао градоначелник", каже Тешановић. 

Што се градоначелник Станивуковића тиче, водовод од 14 километара вриједан 1.600.000 КМ је пуштен и воде има. Лоптицу пребацује на мјештане- нису направили шахтове. Све то стоји у саопштењу градске управе. 

"Након што је пуштен у функцију новоизграђени систем у Рацунама, домаћинства треба да поднесу захтјеве предузећу “Водовод”, које ће одредити локације водомјерних шахтова и након што домаћинства ураде своје шахтове услиједиће прикључак на водоводну мрежу. Наглашавамо да када је ријеч о Рацунама вода је у систему, систем је завршен на задовољство мјештана који су коначно добили воду", поручили су из града.

Мјештани демантују градоначелника Станивуковића и градску управу. 

"Је л' имате шахт, је л' то све спојено? Шахт има, ишао сам доле у Водовод, како су ми они рекли димензије, они дошли одредили димензије, гдје ће се копати, ископао, направио. Тако стоји", каже Дарко Станетић, село Рацуне.

Безобразлук градоначелника Станивуковића прелази све границе, поручује предсједник скупштине града.

"Ово су хитлеровске методе, овим се нико изузев Хитлера није служио. Овако понижава свој народ, користи за своју личну промоцију, унижава и прави такво раслојавање друштва да је битан само он и они који имају јахту попут њега", каже Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Становници Рацуна кажу да им не требају јахте него само да вода коначно потече водоводом па у славине у њихове куће и  дворишта.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм: Љубавна пјесма за Бобија Лонга (12+)

    Филм: Љубавна пјесма за Бобија Лонга (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм