Za sve krive Gradsku upravu

Vodovod u Racunama svečano pušten u rad, mještani bez vode

  • 05.08.2024. 19:22

U petak na, Svetog Iliju, gradonačelnik Draško Stanivuković, svečano je pustio vodu mještanima Racuna na Manjači.

"Moja prva riječ je bila da će ovdje biti voda, evo i bi voda", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke. 

Ali, ne za dugo. Mještani pričaju da su prevareni, jer voda je stigla do jedne kuće u selu. Domaćin Darko Stanetić priča da se sa suprugom dovija na razne načine da obezbjedi vodu za njihovo šestoro djece i punu štalu stoke. Kaže da su prevareni jer voda do njih nije došla. 

"Draško Stanivuković, je došao tu u petak i rekao da je pustio vodu, odvukao je gore tri cisterne vode u bazen na vrh sela. Zamazuju ovim ljudima oči. I taj priključak što je napravio, napravio čovjeku koji ne živi ovdje. Samo jedna čovjek je dobio, oni ne žive tu, nije starosjedilac, on je vikendaš čovjek. Dođe vikendom. Kako na koji način, ne znam, cijelo selo ostalo nema vode. Mučimo se, patimo se. ", kaže Darko Stanetić, selo Racune na Manjači. 

Za moju patnju i imam li vode gradonačelnik Stanivuković više ne pita. Kada sam mu trebao, on i njegovi saradnici zvali su me po nekoliko puta, kaže ogorčeni Jelenko Tešanović, ratni-vojni invalid.. 

"Da sam znao šta će biti, prije četiri godine hodao sam ovdje sa njim po Racunama u vezi vode, mislio sam da će on to da odradi, ali nije. On zna da sam imao problem što sam sa njim hodao. Za ove četiri godine nikada me nije primio pet minuta od oktobra mjeseca kad je postao gradonačelnik", kaže Tešanović. 

Što se gradonačelnik Stanivukovića tiče, vodovod od 14 kilometara vrijedan 1.600.000 KM je pušten i vode ima. Lopticu prebacuje na mještane- nisu napravili šahtove. Sve to stoji u saopštenju gradske uprave. 

"Nakon što je pušten u funkciju novoizgrađeni sistem u Racunama, domaćinstva treba da podnesu zahtjeve preduzeću “Vodovod”, koje će odrediti lokacije vodomjernih šahtova i nakon što domaćinstva urade svoje šahtove uslijediće priključak na vodovodnu mrežu. Naglašavamo da kada je riječ o Racunama voda je u sistemu, sistem je završen na zadovoljstvo mještana koji su konačno dobili vodu", poručili su iz grada.

Mještani demantuju gradonačelnika Stanivukovića i gradsku upravu. 

"Je l' imate šaht, je l' to sve spojeno? Šaht ima, išao sam dole u Vodovod, kako su mi oni rekli dimenzije, oni došli odredili dimenzije, gdje će se kopati, iskopao, napravio. Tako stoji", kaže Darko Stanetić, selo Racune.

Bezobrazluk gradonačelnika Stanivukovića prelazi sve granice, poručuje predsjednik skupštine grada.

"Ovo su hitlerovske metode, ovim se niko izuzev Hitlera nije služio. Ovako ponižava svoj narod, koristi za svoju ličnu promociju, unižava i pravi takvo raslojavanje društva da je bitan samo on i oni koji imaju jahtu poput njega", kaže Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Stanovnici Racuna kažu da im ne trebaju jahte nego samo da voda konačno poteče vodovodom pa u slavine u njihove kuće i  dvorišta.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: