Бањалука

"Водовод" у минусу, села без струје

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2024. 19:51

Док бањалучка села и засеоци почетком августа немају воде, "суша" је и у предузећу "Водовод". У извјештају о пословању за првих шест мјесеци 2024. године је наведено је да су приходи износили 10,5 милиона КМ, а расходи 12,5 милион КМ, што је имало за резултат минус од 1,9 милиона КМ. За градоначелника Станивуковића, ништа забрињавајуће, каже тек су на "пола трке".

- Све уплате не иду у једнаким интензитетом. Имате много мјеста која рачуне за воду добију у једном кварталу. И онда имате да у једном мјесецу дође, једноставно имате дуговања. Имате дуговања, гдје у једном периоду, дужници знате кад прође грађевинска сезона, када прође ово дођу веће уплате. На крају у октобру дође уплата колико дође за три мјесеца - каже Станивуковић.

"Водовод" је сада у дупло већем минусу него у истом периоду прошле, а питање је шта ће бити до краја године, каже Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бања Лука.

Већина средстава, каже Нинковић, иде на плате и накнаде запослених. 

- Сва та политика Драшка Станивуковића и Золака у тандему, како сам раније говорио, је погубна за Бањалуку. Дудуковић је направио минус од милион марака прошле године, ове за пола, два милиона од стране Золака - рекао је Нинковић.

На све муке и проблеме које муче "Водовод", ових дана је смијењен в.д. извршног директора за техничке послове Жељко Раљић, који је предсједник ГрО СДС Бања Лука.

Упућени коментаришу да је разлог за смјену то што СДС није подржао Станивуковићеву кандидатуру. 

- Ваљда имате право да мијењате сараднике када не раде свој посао. То је питање за "Водовод". Ја како сам упућен, вјерујете, ја о томе не одлучујем. дакле у периоду од 17 дана суше, ја знам да сам био на терену, знам да он није био на терену, не знам разлоге, то је одлука менаџмента - наглашава Станивуковић.

- Видимо да је на сцени политички реваншизам и то према људима који су до јуче били политички саборци, онда видимо да Драшко Станивуковић гази преко мртвих до свога циља - додаје Нинковић.

До циља, односно успјешног пословања на крају године, у "Водоводу", чини се неће лако. Незадовољство потрошача, несташице воде у бројним бањалучким насељима, блокирани рачуни због дуга за неплаћену струју, само су неки од минуса нове управе и директора Александра Золака. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:55 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:25 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:25 Филм

    ''''Филм

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм