Poplavljen

Vlado Đajić ponudio pomoć u sanaciji objekta Daun sindrom centra

  • Izvor: ATV
  • 28.05.2024. 21:02

Vlado Đajić, ambasador osoba sa Daunovim sindromom i direktor Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske obećao je pomoć u sanaciji objekta Daun sindrom centra u Banjaluci, čije su prostorije poplavljene zbog pucanja kanalizacione cijevi na gradilištu u neposrednoj blizini.

"Еvo pet dana traje agonija, poplavljen je centar. Djeca su tužna ne mogu da nastave sa svojim redovnim aktivnostima. Razgovarao sam i sa predstavnicima Banje Vrućice da osobe sa Daunovim sindromom mogu nastaviti sa svojim aktivnostima, a u multimedijalnoj sali će nastaviti vježbati svakodnevno. Vidjećemo i finansijski da pomognemo, da to što prije renoviramo i vratimo im osmijeh na lice. Apelujem na sve koji žele da pomognu da se uključe, da što prije osposobimo objekat i kupimo opremu", naveo je Đajić.

Ukazao je da se Centar obraćao nadležnim gradskim službama, ali da do sada nije ništa urađeno.

Direktor Daun sindrom centra Zoran Jelić zahvalio je Đajiću za ukazanu pomoć i angažman, istakavši da je on uvijek, i u najtežim trenucima, bio uz osobe sa Daunovim sindromom.

Jelić je istakao je da šteta iznosi više od 20.000 KM.

Prostorije Centra poplavljene su u noći između četvrtka i petka, 23. i 24. maja i pričinjena je ogromna materijalna šteta jer su, osim prostorija, poplavljena i sredstva za rad.

Pratite nas i putem Vibera