Нема материјала

Ванредна сједница бањалучке Скупштине - без тачке о проблему водоснабдијевања

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2024. 20:39

Вода је јуче стигла у бањалучка насеља и села у којима су славине на плус 40 ових дан биле суве. Срећа ипак није дуго потрајала. Цијеви су данас опет пресушиле.

А онда су се мјештани понадали да ће трајно рјешење изродити данашња ванредна сједница Скупштине града. Али те тачке на дневном реду није било. 

Градоначелник и даље инсистира на задужењу, а скупштинска већина на тај услов не пристаје и Драшку Станивуковићу поручују да проблем водоснабдијевања може да ријеши кроз реалокацију буџетских средстава. 

Неки од оних који за то вријеме немају воде ни за пиће, одлучили су да пред зградом Градске управе буквално ноће, док им се не обезбиједе основни услови за живот.

"Данас у 11 часова сам се радовао вијести да постоји могућност да су се коначно све боје сложиле у једну боју -плаву, боју воде и да сви радимо у интересу села, у интересу појединаца, међутим када сам видио да се Скупштина одржава са тачкама дневног реда које немају логике одлучио сам се да дођем овдје. Остаћу у згради док се не одржи ванредна сједница са једином тачком - водоснабдијевањем“, рекао је предсједник Савјета Мјесне заједнице Пискавица Александар Шибаревић.

"Оно што је јуче била тема разговора Штаба за ванредне ситуације са предсједницима МЗ који имају проблем је само покушај да се фабрикује или додатно произведе негативна тензија међу грађанима који и овако немају воду, ми смо рекли у реду достави ребаланс буџета заказаћемо исти дан ванредну сједницу, проблем је што ми немамо тај материјал и немогуће је да расправљамо о њему и да ја као предсједник закажем ако немам тај материјал. У овом тренутку градоначелник није доставио ребаланс од тих 11 милиона“, рекао је предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

</

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм