Nema materijala

Vanredna sjednica banjalučke Skupštine - bez tačke o problemu vodosnabdijevanja

  • Izvor: ATV
  • 19.07.2024. 20:39

Voda je juče stigla u banjalučka naselja i sela u kojima su slavine na plus 40 ovih dan bile suve. Sreća ipak nije dugo potrajala. Cijevi su danas opet presušile.

A onda su se mještani ponadali da će trajno rješenje izroditi današnja vanredna sjednica Skupštine grada. Ali te tačke na dnevnom redu nije bilo. 

Gradonačelnik i dalje insistira na zaduženju, a skupštinska većina na taj uslov ne pristaje i Drašku Stanivukoviću poručuju da problem vodosnabdijevanja može da riješi kroz realokaciju budžetskih sredstava. 

Neki od onih koji za to vrijeme nemaju vode ni za piće, odlučili su da pred zgradom Gradske uprave bukvalno noće, dok im se ne obezbijede osnovni uslovi za život.

"Danas u 11 časova sam se radovao vijesti da postoji mogućnost da su se konačno sve boje složile u jednu boju -plavu, boju vode i da svi radimo u interesu sela, u interesu pojedinaca, međutim kada sam vidio da se Skupština održava sa tačkama dnevnog reda koje nemaju logike odlučio sam se da dođem ovdje. Ostaću u zgradi dok se ne održi vanredna sjednica sa jedinom tačkom - vodosnabdijevanjem“, rekao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Piskavica Aleksandar Šibarević.

"Ono što je juče bila tema razgovora Štaba za vanredne situacije sa predsjednicima MZ koji imaju problem je samo pokušaj da se fabrikuje ili dodatno proizvede negativna tenzija među građanima koji i ovako nemaju vodu, mi smo rekli u redu dostavi rebalans budžeta zakazaćemo isti dan vanrednu sjednicu, problem je što mi nemamo taj materijal i nemoguće je da raspravljamo o njemu i da ja kao predsjednik zakažem ako nemam taj materijal. U ovom trenutku gradonačelnik nije dostavio rebalans od tih 11 miliona“, rekao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

</

Pratite nas i putem Vibera