Бањалука

“Утицај на здраво одрастање дјеце”: 30 малишана у посјети ТРЦ “Мањача”

  • Извор: Агенције
  • 26.08.2024. 18:25

Удружење “MIO MONDO” Бања Лука реализовао је пројекат под називом: “Утицај на здраво одрастање дјеце”, а које се односи на први излет око 30 малишана у ТРЦ “Мањача” и посјету Развојно едукативном центру “Мањача” уз стручног водича. Малишани су у суботу отпутовали на свој први излет, а судећи по њиховим реакцијама, као и реакцијама њихових родитеља очекивања су испуњена, а они најмлађи су се лијепо провели.

Дана 20.08.2024. године постигнути су договори и потписани споразуми о међусобној сарадњи и партнерству у оквиру пројекта “Утицај на здраво одрастање дјеце” са “Удружењем породица са четворо и више дјеце” и са Удружењем “Нова генерација”.

“Пројектом “Утицај на здраво одрастање дјеце” се жели подстакнути еколошка свијест код дјеце о очувању животне средине, али и извршити утицај на квалитетније одрастање и провођење слободног времена код дјеце узраста 6-12 година, као и развој психомоторичких способности”, поручују из удружења.

Овим путем потврђена је сарадња са стручним тимом удружења којег чине: Мира Марић, педагог, Мирјана Родић-Јанковић, педагог, радно окупациони терапеут Вања Совиљ, психолог и психотерапеут, Миленко Девушић, проф. физичког васпитања и фитнес тренер и Александар Сладојевић, координатор пројекта и предсједник удружења.

Ово је био њихов први одлазак на излет у ТРЦ “Мањача” и посјету Развојно едукативном центру “Мањача” уз стручног водича.

На списку за први излет било је око тридесет малишана града Бања Лука који су уживали у новим познанствима и дружењу, а све уз подршку стручног тима

Пројекат под називом: “Утицај на здраво одрастање дјеце” је одабран од стране Града Бања Лука након завршеног поступка Јавног позива за суфинансирање пројеката удружења грађана из буџета Града за 2024. годину. Оно што је важно напоменути да су и уз помоћ града представници удружења сносили већи дио трошкова (храна, опрема, активности).

Удружење за едукацију дјеце “MIO MONDO” (“МОЈ СВИЈЕТ”) је на иницијативу предсједника удружења Александра Сладојевића контактирало друге субјекте и организације приликом организације првог излета у оквиру овог пројекта, те су укључени: пекара “Златно зрно” која је донирала пакете сувих колача за дјецу, пекара “Бокић” која је за дјецу донирала сендвиче. Лига тениских рекреативаца Бања Лука је такође подржала пројекат те донирала средства којим ће бити набављена додатна опрема, реквизити за дјецу и друштвене игре у оквиру пројекта. Такође, “WAKE&PARK“ центар за авантуристичке спортове омогућили су малишанима бесплатне спортске активности у оквиру пројекта.

(Извор: Патриоте Српске)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: