Banjaluka

“Uticaj na zdravo odrastanje djece”: 30 mališana u posjeti TRC “Manjača”

  • Izvor: Agencije
  • 26.08.2024. 18:25

Udruženje “MIO MONDO” Banja Luka realizovao je projekat pod nazivom: “Uticaj na zdravo odrastanje djece”, a koje se odnosi na prvi izlet oko 30 mališana u TRC “Manjača” i posjetu Razvojno edukativnom centru “Manjača” uz stručnog vodiča. Mališani su u subotu otputovali na svoj prvi izlet, a sudeći po njihovim reakcijama, kao i reakcijama njihovih roditelja očekivanja su ispunjena, a oni najmlađi su se lijepo proveli.

Dana 20.08.2024. godine postignuti su dogovori i potpisani sporazumi o međusobnoj saradnji i partnerstvu u okviru projekta “Uticaj na zdravo odrastanje djece” sa “Udruženjem porodica sa četvoro i više djece” i sa Udruženjem “Nova generacija”.

“Projektom “Uticaj na zdravo odrastanje djece” se želi podstaknuti ekološka svijest kod djece o očuvanju životne sredine, ali i izvršiti uticaj na kvalitetnije odrastanje i provođenje slobodnog vremena kod djece uzrasta 6-12 godina, kao i razvoj psihomotoričkih sposobnosti”, poručuju iz udruženja.

Ovim putem potvrđena je saradnja sa stručnim timom udruženja kojeg čine: Mira Marić, pedagog, Mirjana Rodić-Janković, pedagog, radno okupacioni terapeut Vanja Sovilj, psiholog i psihoterapeut, Milenko Devušić, prof. fizičkog vaspitanja i fitnes trener i Aleksandar Sladojević, koordinator projekta i predsjednik udruženja.

Ovo je bio njihov prvi odlazak na izlet u TRC “Manjača” i posjetu Razvojno edukativnom centru “Manjača” uz stručnog vodiča.

Na spisku za prvi izlet bilo je oko trideset mališana grada Banja Luka koji su uživali u novim poznanstvima i druženju, a sve uz podršku stručnog tima

Projekat pod nazivom: “Uticaj na zdravo odrastanje djece” je odabran od strane Grada Banja Luka nakon završenog postupka Javnog poziva za sufinansiranje projekata udruženja građana iz budžeta Grada za 2024. godinu. Ono što je važno napomenuti da su i uz pomoć grada predstavnici udruženja snosili veći dio troškova (hrana, oprema, aktivnosti).

Udruženje za edukaciju djece “MIO MONDO” (“MOJ SVIJЕT”) je na inicijativu predsjednika udruženja Aleksandra Sladojevića kontaktiralo druge subjekte i organizacije prilikom organizacije prvog izleta u okviru ovog projekta, te su uključeni: pekara “Zlatno zrno” koja je donirala pakete suvih kolača za djecu, pekara “Bokić” koja je za djecu donirala sendviče. Liga teniskih rekreativaca Banja Luka je takođe podržala projekat te donirala sredstva kojim će biti nabavljena dodatna oprema, rekviziti za djecu i društvene igre u okviru projekta. Takođe, “WAKE&PARK“ centar za avanturističke sportove omogućili su mališanima besplatne sportske aktivnosti u okviru projekta.

(Izvor: Patriote Srpske)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: