Banjaluka

U Hramu Hrista Spasitelja služen moleban za Kosovo i Metohiju

  • Извор: СРНА
  • 04.06.2023. 19:39

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služen je moleban za Kosovo i Metohiju, koji su organizovali ovaj hram i Udruženje "Srbsko sabranje Baštionik", uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa banjalučkog Jefrema.

Predsjednik "Srbskog sabranja Baštionik" Predrag Adamović rekao je novinarima pred početak molebana da Banjaluka danas šalje izuzetno važnu i snažnu poruku podrške braći na Kosovu i Metohiji.

"I pored pljuska koji se izlio tokom kretanja povorke sa Trga Krajine ka Hramu gdje će se održati moleban, nekoliko stotina studenata banjalučkog Univerziteta i građani Banjaluke su izašli da, uz pjesmu i transparente podrške, kažu Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami", dodao je Adamović.

Adamović je istakao da se Kosovo i Metohija brani u Banjaluci, kao što se Banjaluka brani u Beogradu.

"Srpska mladost sa obje strane Drine, srcem nosi zavjet istine" - U Banjaluci održan moleban za Kosovo

On je dodao da šalju snažna poruka svima koji ne misle dobro srpskom narodu.

"Srbi su miroljubiv narod i ne žele ništa što nije njihovo, ali će uvijek braniti ono što pripada njima, njihovim precima. Čuvaćemo ono što je nasljeđe naših predaka, iznad svega našu slobodu kada je riječ o Kosovu i Metohiji, ali i kada je riječ o Republici Srpskoj. Nema predaje!", poručio je Adamović.

Student Ognjen Milekić, učesnik današnje šetnje podrške, rekao je novinarima da je potrebno učiniti mnogo više, a to je da promijeni svako sebe.

"Kada Kosovo vratimo svojim srcima, tada ćemo ga vratiti", rekao je Milekić.

Da ih Gospod zaštiti od nesreća - Dječak vojnicima KFOR-a poklanjao vjenčiće

Da ih Gospod zaštiti od nesreća - Dječak vojnicima KFOR-a poklanjao vjenčiće

Cilj današnjeg skupa je, kako navode učesnici, da se skrene pažnja javnosti na tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Studenti su se nakon okupljanja ispred prvog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" uputili ka Trgu Krajine, gdje je održan centralni skup podrške.

Litija podrške za srpski narod na Kosovu i Metohiji kretala se kroz centralno šetalište, popularnu Gospodsku ulicu te se uputila prema Hramu Hrista Spasitelja, gdje je služen moleban za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM


  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм