Бивши саборци сада се тужакају

Тривићка поднијела пријаву против Станивуковића

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 19:29

Нетрпељивост између Јелене Тривић и Драшка Станивуковића је на врхунцу.Дошло је до те мјере да ће посла бити и за тужилаштво. Поднијела је Тривићка кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке. И то због продаје градског земљишта по како она каже мизерној цијени у односу на вриједност.

Тако је, каже Тривићка, приватној фирми, омогућена зарада а градском буџету нанесена штета. Ријеч је о земљишту у Чесми које је замијењено за земљиште на атрактивној локацији код Борчевог стадиона. Низ је оптужби које Тривићка градоначелнику ставља на терет.  

 „Наведена лица су као организована група починила сљедећа кривична дјела и то удруживање ради вршења кривичног дјела, злоупотреба службеног положаја и овлашћења и несавјестан рад у служби“, рекла је Јелена Тривић,  предсједник Народног фронта.

Станивуковић данас на пријаву ћути. Брани га градски менаџер. Тврди да Тривићки рачуница није добра и да је срамота да један доктор економских наука тако лупа цифре. Све што је рекла је неаргументовано и неприпремљено, тврди Бојан Кресојевић.

„Није битно било шта предложити, било какву измјену закона, одлуку за колико година политичког дјеловања, већ је битно само критиковати све оно што ради господин Станивуковић“, рекао је Бојан Кресојевић, градски менаџер.

На Тривићкиној пријави нашле су се још четири особе. Међу њима је и СНСД-ов предсједник Скупштине града. Љубо Нинковић на то каже да је ријеч о њеним паушалним процјенама, али нема ништа против да институције раде свој посао и утврде шта је десило. Разлога за бригу нема. 

"Знам да нисам учествовао у тим стварима, радим у складу са Пословником и законом о локалној управи тако да сваки грађанин, па наравно и Јелена Тривић, има право да подноси кривичну пријаву. Видјећемо шта каже тужилаштво и МУП“, изјавио је Нинковић.

И прије четири године док је Тривићка подржавала Станивуковића као кандидата, АТВ је писао да је ријеч о привиду и да међу њима влада ривалитет и нетрпељивост. Тада су нас оптуживали да смо пристрасни и необјективни. Данас Тривићка Станивуковића пријављује, његови сарадници њој говоре да појма нема. За мандат се боре једно против другог. Он јој спочитава да је лажна предсједница док она њему да је Додикова пудлица.

Пратите нас и путем Вибера