Bivši saborci sada se tužakaju

Trivićka podnijela prijavu protiv Stanivukovića

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 19:29

Netrpeljivost između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića je na vrhuncu.Došlo je do te mjere da će posla biti i za tužilaštvo. Podnijela je Trivićka krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke. I to zbog prodaje gradskog zemljišta po kako ona kaže mizernoj cijeni u odnosu na vrijednost.

Tako je, kaže Trivićka, privatnoj firmi, omogućena zarada a gradskom budžetu nanesena šteta. Riječ je o zemljištu u Česmi koje je zamijenjeno za zemljište na atraktivnoj lokaciji kod Borčevog stadiona. Niz je optužbi koje Trivićka gradonačelniku stavlja na teret.  

 „Navedena lica su kao organizovana grupa počinila sljedeća krivična djela i to udruživanje radi vršenja krivičnog djela, zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja i nesavjestan rad u službi“, rekla je Jelena Trivić,  predsjednik Narodnog fronta.

Stanivuković danas na prijavu ćuti. Brani ga gradski menadžer. Tvrdi da Trivićki računica nije dobra i da je sramota da jedan doktor ekonomskih nauka tako lupa cifre. Sve što je rekla je neargumentovano i nepripremljeno, tvrdi Bojan Kresojević.

„Nije bitno bilo šta predložiti, bilo kakvu izmjenu zakona, odluku za koliko godina političkog djelovanja, već je bitno samo kritikovati sve ono što radi gospodin Stanivuković“, rekao je Bojan Kresojević, gradski menadžer.

Na Trivićkinoj prijavi našle su se još četiri osobe. Među njima je i SNSD-ov predsjednik Skupštine grada. Ljubo Ninković na to kaže da je riječ o njenim paušalnim procjenama, ali nema ništa protiv da institucije rade svoj posao i utvrde šta je desilo. Razloga za brigu nema. 

"Znam da nisam učestvovao u tim stvarima, radim u skladu sa Poslovnikom i zakonom o lokalnoj upravi tako da svaki građanin, pa naravno i Jelena Trivić, ima pravo da podnosi krivičnu prijavu. Vidjećemo šta kaže tužilaštvo i MUP“, izjavio je Ninković.

I prije četiri godine dok je Trivićka podržavala Stanivukovića kao kandidata, ATV je pisao da je riječ o prividu i da među njima vlada rivalitet i netrpeljivost. Tada su nas optuživali da smo pristrasni i neobjektivni. Danas Trivićka Stanivukovića prijavljuje, njegovi saradnici njoj govore da pojma nema. Za mandat se bore jedno protiv drugog. On joj spočitava da je lažna predsjednica dok ona njemu da je Dodikova pudlica.

Pratite nas i putem Vibera