Институт ''Др Мирослав Зотовић''

Талић: Сву пажњу посвећујемо својим пацијентима, квалитет оперативних захвата на високом нивоу

  • 26.09.2024. 09:12

Институт "Др Мирослав Зотовић" сигурно је једна од најпознатијих, ако не и најпознатија, најкомплетнија и веома успјешна здравствена установа из области физикалне медицине и рехабилитације, ортопедске хирургије, третмана хроничних рана, баро медицине, и чувено бањско љечилиште.

Ускоро у оквиру овог Института, а што посебно радује све Бањалучане, али и многе друге је повратак обновљеног, практично новоизграђеног бањско-рекреативног центра Српске Топлице, али и новог одјела ортопедије на локацији у Слатини, у реконструисаном објекту бившег хотела Слатекс.

Талић: Центар у Српским Топлицама ускоро на услузи корисницима

Талић: Центар у Српским Топлицама ускоро на услузи корисницима

Директор Институтa за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" др Горан Талић, истакао је да су направљене четири оперативне сале, те да ће одјел ортопедске хирургије бити отворен кроз два, до три мјесеца.

- Смањујемо листе чекања и све доводимо на један виши ниво - истакао је Талић за РТРС.

Напомиње да листе чекања постоје увијек, те да њихова ортопедска хирургија уради више уградњи кукова, лигамента,  него сва четири клиничка центра у БиХ заједно.

- Квалитет тих оперативних захвата је на високом нивоу, ми то радимо готово рутински - напомиње Талић.

Додаје да, су сва нова технолошка достигнућа већ заступљена у Институту.

Талић: Бањско-рекреативни центар у Српским Топлицама ускоро почиње са радом

Талић: Бањско-рекреативни центар у Српским Топлицама ускоро почиње са радом

- Када је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, била предсједник Републике Српске, кроз акцију "С љубављу храбрим срцима" омогућила нам је да дођемо до робота који ради на рехабилитацији дјеце, који је од велике важности - наводи Талић.

Талић додаје, да  је узак круг људи који руководе одјеле у Институту, те да они раде заједно са свим радницима.

- Сви раде свој посао одговорно, води се рачуна и брига о пацијентима, они не смију да трпе ни расположење особља, нити било шта друго. Сву пажњу посвећујемо својим пацијентима - додаје Талић.

Др Горан Талић: Институт ''Др Мирослав Зотовић'' примјер успјешно успостављеног система

Др Горан Талић: Институт ''Др Мирослав Зотовић'' примјер успјешно успостављеног система

Када је ријеч о медицинском особљу, Талић истиче да увијек постоје додатне едукације, те да запослени имају 15-ак одсто већа примања од медицинских радника у другим здравственим институцијама.



Пратите нас и путем Вибера