Министар просвјете и културе

Стојичић: Отварање куће Милановића предизборни скуп ПДП-а, Влада финансирала све радове

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2024. 15:50

Влада Републике Српске у потпуности је са 4,5 милиона КМ финансирала све радове на обнови куће Милановића, једног од најстаријих објеката у Бањалуци, изјавила је данас Жељка Стојичић, министар просвјете и културе Републике Српске.

Како је рекла, за обнову овог објекта, који ће служити на понос свим грађанима града на Врбасу, издвојено је 4,5 милиона КМ, а новац за реконструкцију издвојен је из буџета републичких институција, предсједника Републике Српске као и Владе Републике Српске путем Министарства просвјете и културе.

На реализацији овог пројекта, дефинисане су заједничке активности Града Бањалука и Владе Републике Српске, којим су дефинисане обавезе обје стране. 

„Према информацијама да Град Бањалука није извршио своје обавезе које се односе на рјешавање имовинско-правних послова, а које претходе издавању грађевинске дозволе постоји оправдана сумња да је градска администрација прекршила законе и потребно је испитати да ли у поступањима града има елемента кривичне одговорности“, навела је Стојичић.

Отварање обновљене Куће Милановића, које је заказано за вечерас, није друштвени догађај него политички, предизборни скуп Партије демократског прогреса, због чега представници институција Републике Српске и културни радници неће присуствовати овом догађају, додала је она.

„Напомињемо да су републичке институције у обнову Куће Милановића, једног од најстаријих објеката у Бањалуци изграђеног 1893. године, уложиле 4,5 милиона КМ, са намјером да овај објекат служи на понос и добробит свим грађанима Бањалуке и Републике Српске као модеран јединствен простор за организацију различитих друштвених и културних догађаја“, рекла је министар Жељка Стојичић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

    ''По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.