Ministar prosvjete i kulture

Stojičić: Otvaranje kuće Milanovića predizborni skup PDP-a, Vlada finansirala sve radove

  • Izvor: ATV
  • 12.09.2024. 15:50

Vlada Republike Srpske u potpunosti je sa 4,5 miliona KM finansirala sve radove na obnovi kuće Milanovića, jednog od najstarijih objekata u Banjaluci, izjavila je danas Željka Stojičić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Kako je rekla, za obnovu ovog objekta, koji će služiti na ponos svim građanima grada na Vrbasu, izdvojeno je 4,5 miliona KM, a novac za rekonstrukciju izdvojen je iz budžeta republičkih institucija, predsjednika Republike Srpske kao i Vlade Republike Srpske putem Ministarstva prosvjete i kulture.

Na realizaciji ovog projekta, definisane su zajedničke aktivnosti Grada Banjaluka i Vlade Republike Srpske, kojim su definisane obaveze obje strane. 

„Prema informacijama da Grad Banjaluka nije izvršio svoje obaveze koje se odnose na rješavanje imovinsko-pravnih poslova, a koje prethode izdavanju građevinske dozvole postoji opravdana sumnja da je gradska administracija prekršila zakone i potrebno je ispitati da li u postupanjima grada ima elementa krivične odgovornosti“, navela je Stojičić.

Otvaranje obnovljene Kuće Milanovića, koje je zakazano za večeras, nije društveni događaj nego politički, predizborni skup Partije demokratskog progresa, zbog čega predstavnici institucija Republike Srpske i kulturni radnici neće prisustvovati ovom događaju, dodala je ona.

„Napominjemo da su republičke institucije u obnovu Kuće Milanovića, jednog od najstarijih objekata u Banjaluci izgrađenog 1893. godine, uložile 4,5 miliona KM, sa namjerom da ovaj objekat služi na ponos i dobrobit svim građanima Banjaluke i Republike Srpske kao moderan jedinstven prostor za organizaciju različitih društvenih i kulturnih događaja“, rekla je ministar Željka Stojičić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.