Без аргумената

Станивуковић у кампању кренуо са туђим пројектима и старим обећањима

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 15.09.2024. 21:09

Градоначелник Драшко Станивуковић остао је без аргумената, али и обећања па је одлучио да у ове изборе крене са старим неиспуњеним обећањима, а којих има много и да се успут окористи о туђе пројекте и препише их себи, а што му није први пут.

Тако, на скоро свим аутобуским стајалиштима у граду Станивуковић се похвалио д‌јелима и која је како каже он урадио, па кренимо редом:

- Легализација објеката у Бањалуци - Оно што  је Станивуковић "заборавио" рећи јесте да све локалне заједнице могу да легализују објекте само по тренутној законској регулативи, односно по важећим законима.

- Бесплатни прикључци за водоводну и канализациону мрежу -  Након што је ова мјера свечано представљена убрзо након тога почеле су пристизати критике мјештана који су уредно платили прикључке као и питања ко ће њима субвенционисати та средства, а што се воде тиче. Добили сте прикључак, али не и воду тако да након неколико сушних мјесеци водоснабдијевање је и даље горући проблем у граду.

- Плацеви за младе брачне парове - Плацеви не постоје с обзиром да Станивуковић од Правобранилаштва никад није добио одговор, а законски је дужан те исту тачку никада није дао пред одборнике, а што је потврдио и предсједник бањалучке Скупштине Љубо Нинковић. 

- "Картице пријатељства" - Непостојеће или неважеће картице с обзиром да Станивуковић није потписао уговор ни са једном фирмом у граду, а на коју се односе попусти преко картица. То су потврдили руководиоци Зоки комерца, Беме, Нешковић пумпи, Моје апотеке. Тако да картице пријатељства су тренутно у Бањалуци највећа обмана са којом су се суочили сви наивни грађани који су покушали исту користити.

- Подршка породиљама при рођењу првог д‌јетета - Скупштинска већина у Бањалуци окупљена око СНСД-а упутила је амандмане на градски буџет, којима је, између осталог, предвиђена једнократна помоћ од 500 КМ за здравствене раднике и породиље са подручја града, а не градоначелник како се он хвали. 

С друге стране овог позамашног билборда налазе се обећања, махом стара, али обећања. Тако Станивуковић обећава поново све оно што сада није урадио, али се међу обећањима није опет нашла Градска болница. Очигледно је градоначелник схватио да му грађење паркова једино иде од руке. 

- Мост у Доцу - Једно је од нових/старих обећања, а које је одавно требало бити реализовано. За поменути мост обезбијеђена су кредитна средства која су завршила у изградњи кружне раскрснице код Екватора, а мост је остао на темељима која су пропала те ће се једног дана морати градити све поново. 

- Асфалтираћемо све макадамске путеве - Шта је са Чесмом, Куљанима, Драгочајем, Залужанима, Паприковцем, Лаушем, Кочићевим вијенцем, Мејданом...итд. заједницама које 4 године чекају на тај обећани асфалт док градоначелник милионе троши на бетонизацију града. 

- 100 километара канализационе мреже - такође још једно старо обећање које није угледало свјетлост дана јер је новац отишао на изградњу вјештачког језера, парка или оног што је Станивуковић сматрао приоритетом

- Сваке године засадићемо 5.000 нових садница - Подсјећамо да прво што је урадио Станивуковић јесте посјекао платане у граду старе стотину година, а који су били дио културно - историјског насљеђа. Поред њих огроман број здравих стабала је посјечен у циљу бетонизације, а Алеје матураната са младим садницама су посушене. Такође велики број стабала у центру је посјечен, а у замјену за њих градсака администрација је посадила нове младице и то у жардињере. 

Да ли ће Станивуковићу проћи стара обећања или ће му на наплату доћи сви пропусти, кршење закона и обмана грађана, видјећемо ускоро, пишу Бањалучкеприче.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 01:05 Ноћни програм

    Ноћни програм