Bez argumenata

Stanivuković u kampanju krenuo sa tuđim projektima i starim obećanjima

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 15.09.2024. 21:09

Gradonačelnik Draško Stanivuković ostao je bez argumenata, ali i obećanja pa je odlučio da u ove izbore krene sa starim neispunjenim obećanjima, a kojih ima mnogo i da se usput okoristi o tuđe projekte i prepiše ih sebi, a što mu nije prvi put.

Tako, na skoro svim autobuskim stajalištima u gradu Stanivuković se pohvalio d‌jelima i koja je kako kaže on uradio, pa krenimo redom:

- Legalizacija objekata u Banjaluci - Ono što  je Stanivuković "zaboravio" reći jeste da sve lokalne zajednice mogu da legalizuju objekte samo po trenutnoj zakonskoj regulativi, odnosno po važećim zakonima.

- Besplatni priključci za vodovodnu i kanalizacionu mrežu -  Nakon što je ova mjera svečano predstavljena ubrzo nakon toga počele su pristizati kritike mještana koji su uredno platili priključke kao i pitanja ko će njima subvencionisati ta sredstva, a što se vode tiče. Dobili ste priključak, ali ne i vodu tako da nakon nekoliko sušnih mjeseci vodosnabdijevanje je i dalje gorući problem u gradu.

- Placevi za mlade bračne parove - Placevi ne postoje s obzirom da Stanivuković od Pravobranilaštva nikad nije dobio odgovor, a zakonski je dužan te istu tačku nikada nije dao pred odbornike, a što je potvrdio i predsjednik banjalučke Skupštine Ljubo Ninković. 

- "Kartice prijateljstva" - Nepostojeće ili nevažeće kartice s obzirom da Stanivuković nije potpisao ugovor ni sa jednom firmom u gradu, a na koju se odnose popusti preko kartica. To su potvrdili rukovodioci Zoki komerca, Beme, Nešković pumpi, Moje apoteke. Tako da kartice prijateljstva su trenutno u Banjaluci najveća obmana sa kojom su se suočili svi naivni građani koji su pokušali istu koristiti.

- Podrška porodiljama pri rođenju prvog d‌jeteta - Skupštinska većina u Banjaluci okupljena oko SNSD-a uputila je amandmane na gradski budžet, kojima je, između ostalog, predviđena jednokratna pomoć od 500 KM za zdravstvene radnike i porodilje sa područja grada, a ne gradonačelnik kako se on hvali. 

S druge strane ovog pozamašnog bilborda nalaze se obećanja, mahom stara, ali obećanja. Tako Stanivuković obećava ponovo sve ono što sada nije uradio, ali se među obećanjima nije opet našla Gradska bolnica. Očigledno je gradonačelnik shvatio da mu građenje parkova jedino ide od ruke. 

- Most u Docu - Jedno je od novih/starih obećanja, a koje je odavno trebalo biti realizovano. Za pomenuti most obezbijeđena su kreditna sredstva koja su završila u izgradnji kružne raskrsnice kod Еkvatora, a most je ostao na temeljima koja su propala te će se jednog dana morati graditi sve ponovo. 

- Asfaltiraćemo sve makadamske puteve - Šta je sa Česmom, Kuljanima, Dragočajem, Zalužanima, Paprikovcem, Laušem, Kočićevim vijencem, Mejdanom...itd. zajednicama koje 4 godine čekaju na taj obećani asfalt dok gradonačelnik milione troši na betonizaciju grada. 

- 100 kilometara kanalizacione mreže - takođe još jedno staro obećanje koje nije ugledalo svjetlost dana jer je novac otišao na izgradnju vještačkog jezera, parka ili onog što je Stanivuković smatrao prioritetom

- Svake godine zasadićemo 5.000 novih sadnica - Podsjećamo da prvo što je uradio Stanivuković jeste posjekao platane u gradu stare stotinu godina, a koji su bili dio kulturno - istorijskog nasljeđa. Pored njih ogroman broj zdravih stabala je posječen u cilju betonizacije, a Aleje maturanata sa mladim sadnicama su posušene. Takođe veliki broj stabala u centru je posječen, a u zamjenu za njih gradsaka administracija je posadila nove mladice i to u žardinjere. 

Da li će Stanivukoviću proći stara obećanja ili će mu na naplatu doći svi propusti, kršenje zakona i obmana građana, vidjećemo uskoro, pišu Banjalučkepriče.

Pratite nas i putem Vibera