Бањалука

Станивуковић предао петицију за забрану рада коцкарница и кладионица у близини школа

  • Извор: АТВ
  • 29.03.2024. 16:06

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, предао је данас потписе грађана и иницијативу „Коцка је одбачена“ Народној скупштини Републике Српске.

Како је рекао након предаје потписа, забрана кладионица и коцкарница у близини школа у Бањалуци је хумана, важна и друштвено одговорна иницијатива. 

„Сигуран сам да по овом питању нема власти, нема опозиције, нема некога ко мисли другачије, него да је суштина да заштитимо грађане, првенствено младе људе, од највећег порока, а то је коцка“, изјавио је Станивуковић.

Станивуковић каже да се путем медија, реклама и генерално пропаганде пласирају да је коцка забава и разонода. 

Додик: Захтјеви оправдани, кладионицама није мјесто поред школа!

Додик: Захтјеви оправдани, кладионицама није мјесто поред школа!

"Ми не видимо тако Бањалуку, не видимо да тако млади треба да проводе слободно вријеме и одавде шаљемо поруку да је коцка порок и болест зависности, а не разонода и покренули смо конкретну иницијативу по том питању. Хвала свима који су се придружили, преко 5000 потписа је огроман број, узимајући у обзир да су се потписи прикупљали само у Бањалуци, само 7 дана, а да нам многи широм Републике Српске подржавају, али физички нису могли да дођу и потпишу“, рекао је Станивуковић. 

Истиче да је минимум за предају иницијативе минимум 3000 потписа, што је у кратком року скоро двоструко прекорачено, чиме су стечени сви предуслови да се о овој иницијативи разговара у Народну скупштину. 

Додао је да је циљ за Бањалуку да се граде путеви, мостови, основне школе, спортска Гимназија, да се улаже у сву потребну инфраструктуру, али и да се мијењају неке дубоко укоријењене навике. 

Влада Српске  о обрачуну плата у правосуђу за прошла два мјесеца

Влада Српске о обрачуну плата у правосуђу за прошла два мјесеца

Он се захвалио и посланицима и одборницима ПДП, као и предсједнику странке Браниславу Бореновићу, на снажној подршци овој иницијативи. 

Ведрана Проле, члан иницијативног одбора који је покренуо ову акцију, истакла је да је прикупљено тачно 5060 потписа, који се предају уз Нацрт закона о допуни Закона о играма на срећу. 

„Члан 11. поменутог закона би прописивао да се привредна друштва која се баве приређивањем игара на срећу удаљавају 500 метара од школа. Испоштовали смо сву законску процедуру у смислу Закона о референдуму и грађанској иницијативи. Претходно смо најавили потписивање петиције Народној скупштини, затим смо пријавили локације за прикупљање потписа МУП-у Републике Српске и информације о лицима која су прикупљала потписе“, истакла је Проле, која се захвалила грађанима који су подржали иницијативу. 

Пратите нас и путем Вибера