Тражи се објашњење Станивуковића и Золака

Шта се ради у Бањалуци? Велике цијеви пресјекли и спојили их на мале

  • Извор: АТВ
  • 29.07.2024. 22:10

Предсједник бањалучке Скупштине Љубо Нинковић показао је данас фотографије са неколико локалитета на којима су велике цијеви за довод воде сасјечене и преспојене на мале, а све је остављено откопано и незаштићено.

"Што се тиче воде, мислим да је доста тога речено. Видим да и сами грађани почињу да изражавају сумњу у оних 10 милиона да је то буквално ситуација у којој је он (Драшко Станивуковић) намјерно завртао воду како би притиснуо Скупштину града да му да 10 милиона. Видим да сад причају како им је проблем уска цијев. Ово је ситуација на Мањачи. Пресјечена велика цијев, а онда пребриковано из мале у велику. Џаба им велике цијеви, кад из малих опет сипају у велике.  Пресјекли велику, па преспојили у малу. Ово је на Мањачи и ово се десило уназад 10 дана. Питајте грађане Мањаче јесу ли у посљедњих десет дана имали чисту воду или муљ", поручио је Нинковић.

Нинковић је показао још једну фотографију са истим проблемом на другој локацији и питао је ли ово Бањалука и треба ли за ово дати 10 милиона КМ.

"За Бањицу смо дали кредит и ништа се није урадило. Онда су и људи на потезу од Верића до Драгочаја схватили да их варају и да су им завртали воду".

Нинковић је позвао Станивуковића и Золака да објасне зашто су велике цијеви пресјечене и зашто се из малих сипа у велику.

"Нека објасне шта се ради са овим? Јесу ли нормални? Оставили су овако откопано све са вентилом, па је нормално да ко год да прође може да заврне воду. Или не дај Боже да је неко дошао и насуо отрова и загадио воду. Овако оставити незаштићен приступ води?!", рекао је Нинковић.

Пратите нас и путем Вибера