Станивуковићев тим

Шта је са тимом ''изузетних стручњака''?

  • Извор: АТВ
  • 26.08.2024. 19:47

Такозвани тим за ревизију, који је почетком мандата формирао Драшко Станивуковић и даље спава. Није га пробудило ни сакривених 10 милиона минуса у буџету града.

Тим је заборавио на свој посао, градоначелник је случајно или намјерно, заборавио на тим. Све док га за тај састав нисмо питали ми. А онда је Станивуковић, из ведра неба, најавио да ће Тим за десетак дана изаћи са новим сазнањима. И гле чуда, ни поред негативног извјештаја главне ревизорске службе, силних медијских натписа и кривичне пријаве у најави, градоначелников Тим опет нема никаква сазнања о незаконитом раду садашње градске управе.

„Е сад шта ја могу, ако хоћете да ја сваки дан о том причам. Ево имамо одређене информације, посљедњи извјештај који ће поднијети биће по питању предузећа гробље. И ево то ће бити за неких 10 дана, када ћемо изаћи да покажемо шта је све тамо рађено. Да вам будем искрен, на то питању радимо већ годину дана”, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Тим изузетних стручњака, како их је Станивуковић ономад представио, није изгледа довољно стручан да се бави огромним цифрама и још већим малверзацијама Градске управе. Можда су ипак окупљени да се баве само радом претходне Градске управе, па чак и након четири године мандата и бројних неправилности у раду садашње, за то друго једноставно немају времена.

„Позваћу градоначелника да окупи свој Тим за ревизију. Сјећате се тог тима, тада је то представљено као тим са најстручнијим људима у граду Бањалука који виде све неправилности које постоје, да тај тим за ревизију изађе и каже у граду Бањалука је било све у реду, и у граду Бањалука није било лоповлука“, рекао је Срђан Амиџић, бивши замјеник градоначелника Бањалуке.

Питање је и шта би Станивуковићев тим, када би радио свој посао, рекао на силна обећања градоначелника. Поготово на оно о бесплатним плацевима за младе брачне парове. Све то звучи јако лијепо. И на томе ће, по свему судећи остати. 

„Ја вам кажем да од тога нема ништа. Ја позивам све и једно лице које је добило тај бесплатни плац и има нотарски уговор, до избора да се јави мом техничком секретару Ивани у министарству финансија и трезора, ја ћу платити темељ. Имате младе људе који то очекују а и градска администрација зна да то није могуће“, истакао је Амиџић.

Зна и Станивуковић, али га не спрјечава да обећава и даље. То барем није тешко.

„Млади људи нек се пријаве на јавни позив и пазите шта сам рекао, градоначелник Бањалуке ће доставити нотарски уговор. Имамо и нотара, имамо више нотара“, поручио је Станивуковић.

Требало је Бањалука већ да има и градску болницу, мање редове пред јавном кухињом и мост Калуђерица. Све је то, још као опозиционар, наобећавао Драшко Станивуковић. И на све то његов такозвани тим за ревизију жмири. Ако већ сами себи замазују очи, или ако им очи замазује градоначелник, не би то требало да ради и грађанима Бањалуке. Поготово поред чак 10 милиона марака дефицита које је прећутао.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм (12+)

    Филм (12+)

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)