Stanivukovićev tim

Šta je sa timom ''izuzetnih stručnjaka''?

  • Izvor: ATV
  • 26.08.2024. 19:47

Takozvani tim za reviziju, koji je početkom mandata formirao Draško Stanivuković i dalje spava. Nije ga probudilo ni sakrivenih 10 miliona minusa u budžetu grada.

Tim je zaboravio na svoj posao, gradonačelnik je slučajno ili namjerno, zaboravio na tim. Sve dok ga za taj sastav nismo pitali mi. A onda je Stanivuković, iz vedra neba, najavio da će Tim za desetak dana izaći sa novim saznanjima. I gle čuda, ni pored negativnog izvještaja glavne revizorske službe, silnih medijskih natpisa i krivične prijave u najavi, gradonačelnikov Tim opet nema nikakva saznanja o nezakonitom radu sadašnje gradske uprave.

„Е sad šta ja mogu, ako hoćete da ja svaki dan o tom pričam. Еvo imamo određene informacije, posljednji izvještaj koji će podnijeti biće po pitanju preduzeća groblje. I evo to će biti za nekih 10 dana, kada ćemo izaći da pokažemo šta je sve tamo rađeno. Da vam budem iskren, na to pitanju radimo već godinu dana”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Tim izuzetnih stručnjaka, kako ih je Stanivuković onomad predstavio, nije izgleda dovoljno stručan da se bavi ogromnim ciframa i još većim malverzacijama Gradske uprave. Možda su ipak okupljeni da se bave samo radom prethodne Gradske uprave, pa čak i nakon četiri godine mandata i brojnih nepravilnosti u radu sadašnje, za to drugo jednostavno nemaju vremena.

„Pozvaću gradonačelnika da okupi svoj Tim za reviziju. Sjećate se tog tima, tada je to predstavljeno kao tim sa najstručnijim ljudima u gradu Banjaluka koji vide sve nepravilnosti koje postoje, da taj tim za reviziju izađe i kaže u gradu Banjaluka je bilo sve u redu, i u gradu Banjaluka nije bilo lopovluka“, rekao je Srđan Amidžić, bivši zamjenik gradonačelnika Banjaluke.

Pitanje je i šta bi Stanivukovićev tim, kada bi radio svoj posao, rekao na silna obećanja gradonačelnika. Pogotovo na ono o besplatnim placevima za mlade bračne parove. Sve to zvuči jako lijepo. I na tome će, po svemu sudeći ostati. 

„Ja vam kažem da od toga nema ništa. Ja pozivam sve i jedno lice koje je dobilo taj besplatni plac i ima notarski ugovor, do izbora da se javi mom tehničkom sekretaru Ivani u ministarstvu finansija i trezora, ja ću platiti temelj. Imate mlade ljude koji to očekuju a i gradska administracija zna da to nije moguće“, istakao je Amidžić.

Zna i Stanivuković, ali ga ne sprječava da obećava i dalje. To barem nije teško.

„Mladi ljudi nek se prijave na javni poziv i pazite šta sam rekao, gradonačelnik Banjaluke će dostaviti notarski ugovor. Imamo i notara, imamo više notara“, poručio je Stanivuković.

Trebalo je Banjaluka već da ima i gradsku bolnicu, manje redove pred javnom kuhinjom i most Kaluđerica. Sve je to, još kao opozicionar, naobećavao Draško Stanivuković. I na sve to njegov takozvani tim za reviziju žmiri. Ako već sami sebi zamazuju oči, ili ako im oči zamazuje gradonačelnik, ne bi to trebalo da radi i građanima Banjaluke. Pogotovo pored čak 10 miliona maraka deficita koje je prećutao.  

Pratite nas i putem Vibera