Још једна Станивуковићева обмана

Шта је било са обећањем да ће Бањалука добити градску болницу?

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2024. 09:59

У финишу предизборне кампање 2020. године у БиХ, Драшко Станивуковић, тада кандидат за градоначелника Бањалуке, бомбастично је најавио изградњу градске болнице у Бањалуци, уколико побиједи на изборима и сједне у градоначелничку фотељу.

Побиједио јесте, али од болнице, четири године касније, нема ништа. Иако се ово питање потезало на сједницама Скупштине Града, све је остало у домену приче, а ниједан конкретан потез се није повукао како би тај пројекат угледао свјетло дана.

Деветог новембра 2020. године, шест дана прије одржавања локалних избора, који су те године због пандемије вируса корона били помјерени, Станивуковић и његова тадашња страначка другарица Јелена Тривић су испред Универзитетског клиничког центра Републике Српске представили пројекат изградње нове болнице.

"Данас, међу вама су се појавили доби људи који желе, хоће, могу и знају како направити Бањалуку за живот достојан човјека. Нашом побједом у недјељу, остварићемо предуслове и веома брзо почети са реализацијом овог пројекта“, навео је тада Станивуковић.

Када се сљедеће године на сједници градске Скупштине повела тема о болници и када су поједини одборници питали када ће пројекат бити реализован, односно, како иде обезбјеђивање средстава, Иван Бегић, тада одборник ПДП-а, рекао је "да је то пројекат ПДП-а, а не градоначелника“.

Станивуковић је рекао да је о болници говорио као о насушној потреби и да ће бити дефинисана локација новим Урбанистичким планом.

"За градњу болнице потребна је подршка Владе Републике Српске и велика је разлика између идејног рјешења и пројектне документације за који треба око пола милиона КМ и времена“, казао је тада Станивуковић.

Тај пројекат сада више нико ни не спомиње, а то сигурно није једно од "дјела“ Станивуковићеве администрације којима се хвали током овогодишње предизборне кампање.

Што се тиче пројекта болнице који је Станивуковић представио те 2020. године, АТВ је још тада писао како је он визуале скинуо са сајта на којем се налазе 3Д модели и то сваки корисник интернета може преузети.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.