Još jedna Stanivukovićeva obmana

Šta je bilo sa obećanjem da će Banjaluka dobiti gradsku bolnicu?

  • Izvor: ATV
  • 11.09.2024. 09:59

U finišu predizborne kampanje 2020. godine u BiH, Draško Stanivuković, tada kandidat za gradonačelnika Banjaluke, bombastično je najavio izgradnju gradske bolnice u Banjaluci, ukoliko pobijedi na izborima i sjedne u gradonačelničku fotelju.

Pobijedio jeste, ali od bolnice, četiri godine kasnije, nema ništa. Iako se ovo pitanje potezalo na sjednicama Skupštine Grada, sve je ostalo u domenu priče, a nijedan konkretan potez se nije povukao kako bi taj projekat ugledao svjetlo dana.

Devetog novembra 2020. godine, šest dana prije održavanja lokalnih izbora, koji su te godine zbog pandemije virusa korona bili pomjereni, Stanivuković i njegova tadašnja stranačka drugarica Jelena Trivić su ispred Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske predstavili projekat izgradnje nove bolnice.

"Danas, među vama su se pojavili dobi ljudi koji žele, hoće, mogu i znaju kako napraviti Banjaluku za život dostojan čovjeka. Našom pobjedom u nedjelju, ostvarićemo preduslove i veoma brzo početi sa realizacijom ovog projekta“, naveo je tada Stanivuković.

Kada se sljedeće godine na sjednici gradske Skupštine povela tema o bolnici i kada su pojedini odbornici pitali kada će projekat biti realizovan, odnosno, kako ide obezbjeđivanje sredstava, Ivan Begić, tada odbornik PDP-a, rekao je "da je to projekat PDP-a, a ne gradonačelnika“.

Stanivuković je rekao da je o bolnici govorio kao o nasušnoj potrebi i da će biti definisana lokacija novim Urbanističkim planom.

"Za gradnju bolnice potrebna je podrška Vlade Republike Srpske i velika je razlika između idejnog rješenja i projektne dokumentacije za koji treba oko pola miliona KM i vremena“, kazao je tada Stanivuković.

Taj projekat sada više niko ni ne spominje, a to sigurno nije jedno od "djela“ Stanivukovićeve administracije kojima se hvali tokom ovogodišnje predizborne kampanje.

Što se tiče projekta bolnice koji je Stanivuković predstavio te 2020. godine, ATV je još tada pisao kako je on vizuale skinuo sa sajta na kojem se nalaze 3D modeli i to svaki korisnik interneta može preuzeti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.