Бањалука

СПС: Апел пензионерима да чувају своје податке приликом преузимања картица за превоз

  • 30.06.2024. 08:32

Савјет пензионера Градског одбора СПС Бањалука упутио је апел пензионерима у вези са преузимањем картица за јавни превоз. СПС сматра да пензионери у Бања Луци треба да имају бесплатан градски превоз током читавог дана, без ограничења, јер је то "наша обавеза и израз захвалности према онима који су градили наш град."

„Апелујемо на наше старије грађане да чувају своје личне податке приликом преузимања ових картица због могућности злоупотребе од стране неодговорне градске управе“, саопштио је Савјет пензионера. Додају да мјесечна карта за превоз пензионера кошта 18 КМ, што није износ који би оправдао излагање личних података ризику.

Савјет пензионера је такође критиковао начин на који Градска управа и градоначелник организују преузимање картица. „Сматрамо да би Градска управа и градоначелник требало да поштеде пензионере напора да морају лично долазити, посебно у данима одређеним протоколом који одговара градоначелнику, како би он могао да се слика и од овакве акције прави личну промоцију“, наглашава се у саопштењу.

Предлаже се да картице буду послане на кућне адресе пензионера, као што је пракса у развијеним градовима. Тиме би се преузимање картица завршило на достојанствен начин, што и доликује најстаријим грађанима Бањалуке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: