Градски одбор

СП Бањалука тражиће хитну сједницу градске скупштине због поскупљења у приватним вртићима

  • 27.05.2024. 22:08

Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука захтијеваће одржавање хитне сједнице Скупштине града Бањалука због најновијих повећања цијена боравка у приватним вртићима.

"Најављено додатно повећање цијена у појединим приватним вртићима је неприхватљиво и родитеље дјеце која бораве у овим установама приморава да престану да раде или да лична примања дају за вртиће. Ово је озбиљан проблем који захтијева одговоран, институционални и системски приступ како би се ово питање што прије ријешило, за добробит дјеце, родитеља и власника предшколских установа. Недостатак кадра и задржавање образованих васпитача у вртићима не може да иде преко леђа родитеља који се наметањем драконских цијена стављају пред свршен чин.

Дешава се оно што су многи предвидјели, а то је да ће неодговорни власници приватних вртића неоправданим поскупљењима поништити ефекат субвенција. Исти случај би  имали и да су субвенције 100% изједначене, јер нема ни друштвене одговорности, ни солидарности ни било какве осјетљивости према родитељима и дјеци.

Тренутна ситуација је очигледан доказ да је дугорочно рјешавање проблема градња нових капацитета, што се показало и иницијативом СП Бањалука да се почне са пројектом изградње вртића Наташа два у насељу Борик. Зато, Градски одбор Социјалистичке партије и одборници СП у Скупштини Бањалуке захтијевају да се што прије закаже сједница градског парламента посвећена рјешавању овог озбиљног проблема", наводе из ове партије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: