Kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Šobot: Podrška SNSD-a jedan od razloga zašto sam odlučio da budem kandidat

 • Izvor: RTRS
 • 24.04.2024. 22:17

Podrška SNSD-a, kao najvećeg političkog subjekta u Republici Srpskoj, jedan je od razloga zašto sam se odlučio da budem kandidat za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima, rekao je Nikola Šobot, aktuelni načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Prepoznat je, kaže, na osnovu svog rada, a ne kao politički aktivista. Svoju kampanju će zasnivati na dosadašnjem radu i postignutim rezultatima u oblasti medicine, a ne na marketingu.

- Ja se uopšte neću baviti marketingom, neću da budem marketing glumac i majstor, želim da ponudim suštinska rješenja zato što želim da moja djeca sutra ostanu u ovom gradu. Meni ne treba da im zamažem oči, ja želim da ostanu da žive u ovom gradu - naveo je Šobot.

Šobot ističe da želi biti neko ko može da privuče veliki broj građana i da zajedno sa njima neke stvari pomjeri i okrene u pravcu koji je dobar za Banjaluku.

- Sad sam doktor i uvijek ću biti doktor. Uvijek sam imao svoje zanimanje na koje sam ponosan, koje obavljam sa zadovoljstvom, odgovornošću, trudim se da ga obavljam časno i Bogu hvala na to nisu uticali drugi, nego moj rad, požrtvovanje i ulaganje u sve to - istakao je Šobot.

Navodi da u Banjaluci želi da napravi pristojnu "klimu", da je porodičan čovjek koji želi da bude uzor svojoj djeci.

- Svaka javna ličnost, htjela to ili ne, uzor je nekome. I vrlo je bitno kakav model ponašanja i kakvu poruku šaljemo omladini. Mi smo iskopali rovove u Banjaluci zbog političkih podjela. Ja sam čovjek koji je liječio svakog i liječiću, bez obzira na vjeru, naciju, poliričku pripadnost – rekao je.

Šobot kaže da želi privući što veći broj građana kako bi se svi okrenuli u pravcu koji je dobar za Banjaluku.

- Želim da pokažem neke obrasce ponašanja i da budem prepoznat kroz svoj rad. Želim da kažem ljudima da nije sve politika, da je nešto i rad - rekao je Šobot.

Kaže da je cijeli život bio posvećen obrazovanju.

- Mogu reći za sebe da sam relativno mlad završio fakultet koji je poprilično težak, specijalizaciju i subspecijalizaciju i doktorirao. Srećno sam oženjen sa dvoje djece. Kao krunu svega uspio sam da postavim banjalučku kardiohirurgiju na noge, što je vrh moje profesionalne karijere. Da ništa više u ovom gradu ne uradim, mogu do kraja života živjeti srećan s mišlju da je spasila makar jedan ljudski život. To su neke moje prednosti. Na građanima Banjaluke je da procijene šta je prednost, a šta je mana i za koga smatraju da treba pobijediti na izborima - naveo je Šobot.

Šobot ima podršku SNSD-a, kao najvećeg političkog subjekta u Republici Srpskoj.

- Ponosan sam što sam prepoznat kao neko ko je vanstranački kandidat, kao neko ko je vanpolitički. Što sam prepoznat kroz svoj rad, ponašanje te pristup pacijentima. Ponosan sam što se cijeni moj rad, a ne politički aktivizam to je za mene bila velika čast - zaključio je Šobot.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

  Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

 • 16:10 Naša Srpska (R)

  ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

 • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)