СНСД

Шобот: Питање културе пресудно важно за наш идентитет и опстанак народа

  • Извор: АТВ
  • 15.05.2024. 17:02

Савјет за културу Градске организације СНСД-а Бања Лука одржао је сједницу са доктором Николом Шоботом кандидатом СНСД-а за градоначелника Бањалуке на којој су договорени заједнички циљеви.

Главни захтјев Савјета за културу јесте да се буџет за културу Града Бања Лука повећа на 3% буџета. 

Ријеч је о енормном повећању од преко 300% с обзиром на то да је однос тренутне градске власти према култури дискриминишући и скандалозан - у протекле три године се за све културне потребе града и грађана Бање Луке издваја мизеран и недовољан износ мањи од 1%.

Тренутна градска администрација није никада донијела акциони план (на који је обавезана), на основу важећег стратешког документа “Стратегија развоја културе у граду Бања Лука”, који је Скупштина Града усвојила још 2018. године.

Тај план је предвиђао годишње увећање средстава за културу као и већу подршку умјетницима и умјетничким организацијама. Ништа се није догодило у том смјеру, управо обрнуто, под овом градском администрацијом у посљедње четири година средства издвојена за културу само су се смањивала.

„Питање културе је суштинско за положај града и квалитет живота његових становника, али је и пресудно важно за наш идентитет и опстанак као народа“, поручио је кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке др Никола Шобот.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.