Забиљежили раст

СНСД убједљиво најјача странка у бањалучкој скупштини

  • Извор: АТВ
  • 07.10.2024. 19:17

СНСД остаје убједљиво појединачно најјача странка у бањалучкој скупштини. Лидер странке Милорад Додик појаснио је да су забиљежили раст када је ријеч о гласовима за одборнике.

"У граду Бањалуци ми имамо 35 одсто. Само да кажем да је на прошлим изборима било 25 одсто. То је 10 одсто раст, то је довело да имамо два најмање, а можда и три, али засад два мандата више него што смо имали“, рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик. 

Успјех значи и одговорност, каже Додик. Иако су значајна средства са републичког нивоа уложена у Бањалуку, то није на прави начин представљано и препознато. Ипак, Бањалука као најважнији град у Српској треба да функционише нормално. 

"Нама је главни циљ да Бањалуку учинимо пропулзивном, и да Бањалука може да са становишта својих програма да сарађује. Да ли ћемо правити ширу, ужу коалицију, или ћемо пак бити у опозицији, то ћемо тек да одлучимо. Очигледно је да брига коју смо показивали као страначка структура је препозната, али имали смо проблема на схватању односа скупштинска већина - градоначелник. Учинићемо оно што је корисно за град Бањалуку“, рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик.  

Задовољни су и у ПДП-у, међутим, и они чекају коначне резултате. Иако је Драшко Станивуковић првобитно рачунао да ће имати осам мандата, тренутни подаци говоре да остају на седам, тако да отпадају било какве шансе да би они могли да промијене однос снага у Скупштини. 

"Што се тиче мандата још се не зна које ће странке прећи цензус, ако пређу ове мање цензус, онда то мијења ове двије највеће странке, то је ПДП и СНСД“, каже предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић. 

А тренутни пресјек остаје сљедећи, СНСД ће имати 11 одборника, ПДП остаје на седам, а по два одборника ће имати обје социјалистичке партије, Уједињена Српска, ДЕМОС и Народни фронт. По један ће највјероватније имати Радојичићева, Вукановићева странка и Саша Чудић као кандидат из реда националних мањина. За већину у градској скупштини потребно је најмање 16 одборника. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм