Vlasnik firme "Cinema Tower"

Savić: Objekat pažljivo planiran, uslišene primjedbe građana

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2022. 15:33

Vlasnik firme "Cinema Tower" Vedran Savić, kazao je za ATV da je objekat koji se gradi u Aleji pažljivo planiran, te da su uslišene primjedbe građana i napravljeni značajni ustupci.

"Građani smatraju da će, sve ono što su trenutni problemi, po okončanju izgradnje i dalje biti neprohodnost, parkiranje, zelenilo, kretanje invalida itd. Međutim, ti problemi će biti riješeni izgradnjom ovog objekta i privođenjem regulacionog plana namjeni. Ovaj objekat je pažljivo planiran. Sve mane bloka, ovaj projekat će predvodi u prednosti. Čak 30 odsto manje će budući projekat zauzimati prostora, nego što je to slučaj sada. Sva neprohodnost koja je sada problem i koja postoji, biće prevaziđena i takođe riješena ovim projektom. Projektom bismo dobili oko četiri do pet hiljada, novouređenog parternog prostora. To podrazumijeva novo drveće i nove zelene površine. Zauzetost parcele, dozvoljena planom je 80 odsto. Prema planu, mi planiramo zauzeti 20, do 26 odsto", kaže Savić.

On dodaje da su uslišene primjedbe građana te da su napravljeni značajni ustupci.

"Građani nisu bili dobro informisani o kvalitetu ovog projekta. Potrebno je da pogledaju kako će to izgledati. Vrlo pažljivo smo razvijali projekat, te smo pokušali da objektivne primjedbe građana uvrstimo. Napravili smo značajne ustupke koji su nas u materijalnom smislu koštali više od 2 miliona KM", zaključio je Vedran Savić.