Гужве, колоне, незгоде

Саобраћајни колапс у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2024. 19:07

Гужве, километарске колоне, нервозни возачи и честе саобраћајне незгоде, тако изгледа дан у Бањалуци.

Бањалучани, али и гости, кивни на градску администрацију и њихове такозване "Саобраћајне револуције" које су само додатно закомпликовале и успориле саобраћа.

- По мени је превише бетона и мало је компликовано, ја сам направио грешку и нисам се знао снаћи. Несношљиво је заиста. Мислим да је ова градска власт направила велике проблеме у саобраћају и мислим да ће бити све горе и горе јер ово стање саобраћаја у граду није нормално - истичу Бањалучани.

Саобраћајни колапс на улицама највећег града Српске резултат је неодговорног понашања градских власти сматрају стручњаци.

Радови који се одвијају паралелно и то на главним саобраћајницама стварају саобраћајне чепове.

Три милиона: Парк и Твртко ''појели'' мост у Доцу

Три милиона: Парк и Твртко ''појели'' мост у Доцу

- То је као да петочлану породицу ставите у једнособан стан. Свакако да без стварања нових веза, без нових саобраћајница, не можемо очекивати додатно растерећење саобраћаја. Оно што додатно доприноси настанку гужви, свакако су радови на неколико кључних локација у Бањалуци који се симултано одвијају и гдје су улице су раскопане - каже Никола Ћопић, инжењер за безбједност саобраћаја.

Бројка саобраћајки расте, а припадници МУП-а Српске стално су на терену. Кажу када су велике гужве, возачи често поред стрпљења изгубе и концентрацију.  

- На сву срећу, повећање саобраћајних незгода се односи само на материјалну штету, док имамо у односу на прошлу годину смањење са погинулим лицима - истиче Тихомир Тадић, инспектор за безбједност саобраћаја Бањалука.

Једино се градоначелник Бањалуке не потреса нешто превише. Гужве су каже природне, дешавају се свуда и оправдава се радовима којима се крај, очигледно, не назире. 

- Раде се радови, један, други, трећи кружни ток, раде се мостови, кад се ради природно је да се то и осјети - поручује Драшко Станивуковић.

А Бањалучани се питају како некоме може пасти на памет да у исто вријеме изводи радове на Источном и Западном транзиту и то у септембру када је возила на улицама највише.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)