Gužve, kolone, nezgode

Saobraćajni kolaps u Banjaluci

  • Izvor: ATV
  • 11.09.2024. 19:07

Gužve, kilometarske kolone, nervozni vozači i česte saobraćajne nezgode, tako izgleda dan u Banjaluci.

Banjalučani, ali i gosti, kivni na gradsku administraciju i njihove takozvane "Saobraćajne revolucije" koje su samo dodatno zakomplikovale i usporile saobraća.

- Po meni je previše betona i malo je komplikovano, ja sam napravio grešku i nisam se znao snaći. Nesnošljivo je zaista. Mislim da je ova gradska vlast napravila velike probleme u saobraćaju i mislim da će biti sve gore i gore jer ovo stanje saobraćaja u gradu nije normalno - ističu Banjalučani.

Saobraćajni kolaps na ulicama najvećeg grada Srpske rezultat je neodgovornog ponašanja gradskih vlasti smatraju stručnjaci.

Radovi koji se odvijaju paralelno i to na glavnim saobraćajnicama stvaraju saobraćajne čepove.

Tri miliona: Park i Tvrtko ''pojeli'' most u Docu

Tri miliona: Park i Tvrtko ''pojeli'' most u Docu

- To je kao da petočlanu porodicu stavite u jednosoban stan. Svakako da bez stvaranja novih veza, bez novih saobraćajnica, ne možemo očekivati dodatno rasterećenje saobraćaja. Ono što dodatno doprinosi nastanku gužvi, svakako su radovi na nekoliko ključnih lokacija u Banjaluci koji se simultano odvijaju i gdje su ulice su raskopane - kaže Nikola Ćopić, inženjer za bezbjednost saobraćaja.

Brojka saobraćajki raste, a pripadnici MUP-a Srpske stalno su na terenu. Kažu kada su velike gužve, vozači često pored strpljenja izgube i koncentraciju.  

- Na svu sreću, povećanje saobraćajnih nezgoda se odnosi samo na materijalnu štetu, dok imamo u odnosu na prošlu godinu smanjenje sa poginulim licima - ističe Tihomir Tadić, inspektor za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

Jedino se gradonačelnik Banjaluke ne potresa nešto previše. Gužve su kaže prirodne, dešavaju se svuda i opravdava se radovima kojima se kraj, očigledno, ne nazire. 

- Rade se radovi, jedan, drugi, treći kružni tok, rade se mostovi, kad se radi prirodno je da se to i osjeti - poručuje Draško Stanivuković.

A Banjalučani se pitaju kako nekome može pasti na pamet da u isto vrijeme izvodi radove na Istočnom i Zapadnom tranzitu i to u septembru kada je vozila na ulicama najviše.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)