Мјештани огорчени

Пропада једно од омиљених излетишта Бањалучана

  • Извор: АТВ
  • 18.07.2024. 20:58

Некада једно од најпознатијих купалишта данас пусто и зарасло у трње. Висока трава, уништене клупе, голови, дјечије игралиште - ово је отужна слика Зеленог вира који се налази на само неколико километара од центра највећег града Српске.

Мјештани кажу да излетиште, спортски терен и купалиште годинама нико не одржава. 

"Нажалост, купалиште је у поређењу са џунглом, оно је тотално зарасло у траву, причамо о уређењу града Бањалуке и плажа бањалучких. Зелени вир припада Бањалуци. Уколико се овако настави однос овог градоначелника према Зеленом виру, ја ћу тражити, могу слободно рећи, подржаће ме сви, да се ми припојимо Челинцу. Зашто не уложити у Зелени вир, бар покосити, овдје су прије два дана змију родитељи убили на овом игралишту“, каже предсједник Удружења грађана "Зелени вир“ Милан Ћурлић.

Упркос свему, становници се труде да овом мјесту врате дашак некадашњег сјаја. Традиционално, припремају се за "Љето у Зеленом виру". 

Из Градске управе само кратка порука да не запостављају ниједан дио града и да ће трава на Зеленом виру баш сутра бити покошена. Интересантно, након што смо их данас прозвали због тог проблема. А сличних има широм Бањалуке, на шта грађани свакодневно указују. 

Нису само приградска мјеста запуштена и непокошена, такође у посљедње четири године бројни Бањалучани жале се на занемаривање од стране актуелне градске управе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм