Mještani ogorčeni

Propada jedno od omiljenih izletišta Banjalučana

  • Izvor: ATV
  • 18.07.2024. 20:58

Nekada jedno od najpoznatijih kupališta danas pusto i zaraslo u trnje. Visoka trava, uništene klupe, golovi, dječije igralište - ovo je otužna slika Zelenog vira koji se nalazi na samo nekoliko kilometara od centra najvećeg grada Srpske.

Mještani kažu da izletište, sportski teren i kupalište godinama niko ne održava. 

"Nažalost, kupalište je u poređenju sa džunglom, ono je totalno zaraslo u travu, pričamo o uređenju grada Banjaluke i plaža banjalučkih. Zeleni vir pripada Banjaluci. Ukoliko se ovako nastavi odnos ovog gradonačelnika prema Zelenom viru, ja ću tražiti, mogu slobodno reći, podržaće me svi, da se mi pripojimo Čelincu. Zašto ne uložiti u Zeleni vir, bar pokositi, ovdje su prije dva dana zmiju roditelji ubili na ovom igralištu“, kaže predsjednik Udruženja građana "Zeleni vir“ Milan Ćurlić.

Uprkos svemu, stanovnici se trude da ovom mjestu vrate dašak nekadašnjeg sjaja. Tradicionalno, pripremaju se za "Ljeto u Zelenom viru". 

Iz Gradske uprave samo kratka poruka da ne zapostavljaju nijedan dio grada i da će trava na Zelenom viru baš sutra biti pokošena. Interesantno, nakon što smo ih danas prozvali zbog tog problema. A sličnih ima širom Banjaluke, na šta građani svakodnevno ukazuju. 

Nisu samo prigradska mjesta zapuštena i nepokošena, takođe u posljednje četiri godine brojni Banjalučani žale se na zanemarivanje od strane aktuelne gradske uprave.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: